Konya Zabıta Memurlarına, Lokantadan Müşteriler Kaçtığı İçin Saldırdıkları İddiası Hd - Son Dakika
Güncel

Konya Zabıta Memurlarına, Lokantadan Müşteriler Kaçtığı İçin Saldırdıkları İddiası Hd

Zabıta memurlarına, lokantadan müşteriler kaçtığı için saldırdıkları iddiasıKONYA'nın Karatay ilçesinde seyyar satıcılarla çıkan arbedeye lokantacıların da karışması sonucu 1'i bıçakla olmak üzere 5 zabıta memurunun yaralandığı olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

15.06.2018 15:46

Zabıta memurlarına, lokantadan müşteriler kaçtığı için saldırdıkları iddiası

KONYA'nın Karatay ilçesinde seyyar satıcılarla çıkan arbedeye lokantacıların da karışması sonucu 1'i bıçakla olmak üzere 5 zabıta memurunun yaralandığı olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bıçağı kullandığı ileri sürülen Doğukan İ.(19), adliyeye sevk edildi, diğerleri de polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Doğukan İ., ifadesinde zabıtaların, seyyar satıcılara biber gazı sıkması sonucu müşterilerinin kaçıştığını buna tepki gösterirken kavga çıktığını iddia etti. Olay anı da güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında Aziziye Mahallesi Aziziye Caddesi'nde meydana geldi. Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, bayram öncesi cadde üzerinde seyyar tezgah açan satıcılara, tezgahlarını kaldırmasını istedi. Bunun üzerine seyyar satıcılar ile zabıta memurlara arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbede de zabıta ekibi, seyyar satıcılara biber gazı sıkarak müdahale etti.

MÜŞTERİLER KAÇTI DİYE SALDIRDILAR

'Bu sırada arbedenin yaşandığı yerde bulunan lokantasının sahipleri Doğukan İ., babası Atila İ. (42), akrabası Aryen İ. (46) ve işyeri çalışan Selami Y. (22), biber gazı nedeniyle müşterilerinin kaçıştığını söyleyerek tepki gösterdi. Ardından çıkan kavgada 5 kişi, zabıta memurlarına, sandalye, sopa ve bıçakla saldırdı. O anlarda bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Çıkan kavgada zabıta memurlarından Mustafa Ak (56) karnından bıçaklanarak, Mahmut Kemal Dursun (48), Muhammet Celaleddin Nokta (38), Mehmet Öz (51) ve Hasan Çeken de (32) vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları, sopa, sandalye ve yumruk darbeleri sonucu yaralandı. Yaralı 5 kişi kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan Mustafa Ak'ın tedavisinin sürdüğü, diğer zabıta memurlarının ise taburcu olduğu belirtildi.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından Asayiş Şubesine bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Doğukan İ., babası Atila İ., Aryen İ. ve Selami Y. gözaltına alındı. Şüphelilerden bıçağı kullandığı ileri sürülen Doğukan İ., ifadesinde, "Zabıta ile seyyar satıcılar arasında kavga çıktı. Zabıta ekipleri bu sırada biber gazı kulandı. Bu nedenle lokantadaki müşteriler kaçtı. Sonra bu hadise meydana geldi." dediği öğrenildi. Şüphelilerden 3'ü polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı Doğukan İ. de adliyeye sevk edildi.

(

Konya Zabıta Memurlarına, Lokantadan Müşteriler Kaçtığı İçin Saldırdıkları İddiası Hd
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya Zabıta Memurlarına, Lokantadan Müşteriler Kaçtığı İçin Saldırdıkları İddiası Hd - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement