Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılış töreninde konuştu. Davutoğlu, "Çevremizdeki gelişmeler Türkiye'nin füze ve uzay teknolojisini geliştirmek zorunda olduğunu göstermektedir" dedi.
Bülent Arınç ve G
İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
"Anmalar milli bilinci harekete geçirir ama sadece anmalarla harekete geçildiğinde bu zamanla hamasete dönüşebilir. Çanakkale Savaşı ve İstiklal Marşı'ndan aldığımız destanı geleceğe taşıyoruz. Milletlerin kahramanlıkları onların bekalarını sağlayamayabilir. Milletlerin kaderini tayin edecek olan kahramanlıkları yanında o kahramanlığa taçlandıracak olan teknolojiye sahip olmalarıdır."
"Türkiye kendi savunma sanayini geliştirme konusunda önemli aşamalar kat etti. Aselsan bu konuda önemli bir örnektir. Son 12 yıl içinde gerek ekonomimiz ve gerek siyasi irademizle dünyada önemli bir savunma sanayi ülkesi olduk. Özellikle ar-ge çalışmalarını vurguladım çünkü dünyada bütün önemli buluşlar önce savunma sanayinde uygulandı, sonra diğer sektörlere yansıdı."
"Belki Çanakkale Savaşı'nda sahip olduğumuz vatan topraklarının bazılarını terk etmek zorunda kaldık ama bugün savunma sanayi teknolojilerini test edecek gerekli coğrafi derinliğe gerekse de teknolojik kapasiteye sahibiz. NATO bünyesinde sahip olduğumuz kapasitenin yanında milli kapasitemiz de geliştirilmek zorundadır. Çevremizdeki gelişmeler Türkiye'nin füze ve uzay teknolojisini geliştirmek zorunda olduğunu göstermektedir. Uzay Ajansı ile ilgili yasayı da yakında sevk etmek üzereyiz. Coğrafyalar ülkelerin kaderidir. Bu topraklar üzerinde hayatta kalmak için kudretli olmak da zorunluluktur. Bu topraklar jeopolitik olarak altın değerindedir."
"Teknolojiye gerekli yatırımın yapılmasının yanında ülkeye aidiyet duygusunun hiçbir etnik kimliğe dayanmayan vatandaşlık kimliği ile pekiştirilmesi gerekir. Çözüm Süreci ile yapmak istediğimiz şey, bir daha Türkiye'nin herhangi bir ülkede görüleceği şekilde gerginliklerin içine çekilmesinin önlenmesidir. Roketsan bizden önceki hükümet döneminde 2005'e kadar kapatılması gereken kurumlar arasındaydı. Bir ekonomik kriz arkasından Roketsan'ın kapatılmasını getirdi. Ama Roketsan kapatılmadı, bugün özel ve resmi 100'i aşkın savunma sanayi şirketimiz faaliyettedir. Ekonomik kudret ile askeri kudret yan yana yürür. Çanakkale Savaşı'ndan sonra mağlup olmuş isek bunun arkasında Duyun-u Umumiye'ye olan borçlar vardır."
"Çevremizdeki ülkelere bakıldığında ekonomik krizlerin ülke bütünlüğünü sarstığını görüyoruz. Ben Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'mizin faaliyete geçmesinde emeği geçen bütün Roketsan yöneticilerine, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum."
Son Dakika › Güncel › Davutoğlu: Füze ve Uzay Teknolojisi Geliştirmek Zorundayız - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (7)