Koramiral Öğütcü: Balyoz Davası'nın Arkasında Çete Var - Son Dakika
Güncel

Koramiral Öğütcü: Balyoz Davası'nın Arkasında Çete Var

'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davada tutuklu sanık emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü savunmasını tamamladı.

21.06.2011 17:10

Davanın arkasında bir çete olduğunu ileri süren Öğütcü, "Meslek hayatım boyunca hiç bir zaman örgüt veya şahısla ortak işbirliği içinde olmadım. Düşünce bazında dahi yürütme organını cebren, iskat ve men etmeyi düşünmedim" dedi.

'Balyoz Planı' iddialarına ilişkin 196 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın 35. duruşması görülmeye devam ediyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmaya, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, Albay Dursun Çiçek ve Emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 140 tutuklu sanık katıldı. Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ise katılmadı. 16 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu. Hakkında yakalama kararı olan emekli Orgeneral Ergun Saygun'un GATA'daki tedavisi devam ederken, bu gün görülen duruşmaya Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan sağlık mazereti nedeniyle katılmadı. Mahkeme Başkanı Ömer Diken savunmaların alınmasına devam edileceğini belirterek tutuklu sanık Emekli Albay Hasan Hakan Dereli'yi kürsüye çağırdı.

"SEMİNERE KATILMADIM"

Söz konusu 5 - 7 Mart 2003 yılında yapılan plan seminerine katılmadığını belirten tutuklu sanık Hasan Hakan Dereli 3 Temmuz 2001 ile 8 Temmuz 2003 tarihleri arasında Bosna- Hersek ve Pakistan olmak üzere 23 ay yurt dışında göreve gittiğini belirtti.

"YEMEK ORGANİZASYONUYLA İLGİLENDİM"

Tutuklu sanık Tümgeneral Abdullah Dalay, 1. Ordu Komutanlığı'nda düzenlenen plan seminerine emir ve görev gereği Ordu İdari Yarbaşkanı olarak katıldığını anlatarak, "Seminere İstanbul dışından katılan personel ve eşlerine orduevlerinde yer tahsisi, yemek organizasyonuyla ilgilendim. Seminerde görevim ve sunumum olmadığı için sunumları dinleyemedim. Yemek hazırlıkları için seminer salonunun dışına çıktım. İstanbul dışından seminere katılanlara yer tahsisi için imzaladıklarımın dışında herhangibir evrağa imza atmadım. Hiç himseyi herhangi bir yere görevlendirmedim. Görevlendirmede yetkili değilim. 'General Etüt' başlıklı listede adımın yanına konulan 'iki artı' işaretinin kim tarafından, nasıl yapıldığını, artıların da ne anlama geldiğini bilmiyorum" diye konuştu.

"ESİR OLARAK BURADA GÜNLERİMİ GEÇİRİYORUM"

Tutuklu sanık emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütcü, "Düzmece bilgi notundaki hayali görevlendirmeler sonucu 2 kere tutuklandım. Esir olarak burada günlerimi geçiriyorum. Bu süreci, Türk Silahlı Kuvvetleri üzerinde oynanan bir oyun, kötü bir rüya, bir kabus olarak görüyor ve bir an önce bu rüyadan uyanmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

ÖĞÜTCÜ: SEMİNERE KATILMADIM

Dava konusu seminer düzenlendiği tarihte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda Harekat Başkanlığı yaptığını söyleyen Öğütcü, toplantı ve çalışmalardan dolayı seminere katılmadığını anlattı. Öğütcü, "Sözde Suga Planı, amiralleri ve subayları karalamak üzere hazırlanmış bir tasfiye planıdır. Listeye göre Ankara'da görevliyken, Ege denizinde olup harekat icra edeceğim. Bu akla mantığa uyar mı?" dedi. Darbe iddialarını reddeden Öğütcü, "Meslek hayatım boyunca hiç bir zaman örgüt veya şahısla ortak işbirliği içinde olmadım. Düşünce bazında dahi yürütme organını cebren iskat ve men etmeyi düşünmedim. Bizlere darbeci yaftası vurulmaya çalışılması açıkça ortadadır" şeklinde konuştu.

"ORGANİZE DİJİTAL TERÖR ÖRGÜTÜ BU LİSTELERİ HAZIRLAMIŞTIR"

Çalışma gurupları görevlendirme listesinde isminin yer almasının iradesi dışında olduğunun altını çizen Öğütcü, "Bilgi Notu" isimli belgenin formatının da Türk Silahlı Silahlı Kuvvetleri'nin formatına uymadığını vurguladı. Öğütcü, "Bu usullere aykırı bir tertip. Bilgi Notu Silahlı Kuvvetler'de kullanılan bir şey değil. Organize dijital terör örgütü bu listeleri hazırlamıştır. Savcılar, kendileriyle bile çelişen bu cümleleri nasıl yazıyor? Ben kanaat getiremiyorum. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı son üç yıldır sonu gelmeyen sahte davalarla oyalanmakta ve demoralize edilmektedir" dedi.

"DAVanIN ARKASINDA BİR ÇETE VAR"

Üye hakim Murat Üründü, "Belgelerin sahte olduğunu söylüyorsunuz. Ancak bilgilerin çok ayrıntılı olduğu görülüyor" sözleri üzerine sanık Öğütcü, "Bizim içimizde de bunlara bilgi sızdıran yardımcı olanlar var. Bunların üzerine çok gittim. İsimlerini buldum. Ama delil bulamadığım için bunları sunamadım" diye cevap verdi. Öğütcü, "40 yıl boyunca devlete hizmet ettim. Hukuk dışı olayların üzerine giderek suçluların cezalandırılması için hiç tereddüt etmedim. Koramiralken rütbe almama bir sene kala 2009 yılında emekli edilmem sağlandı. Hazırlanan tertiplerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içindeki kollarını tespit etmek için çalıştım. Davanın arkasında bir çete var. O çete üretmeye devam ediyor. Örgüt içimizde de var. Aldığı bilgilere göre devamlı üretiyor. Benim soyadım iddianamede 'Öğütçü' olarak yazıyordu. Sonra Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıkan belgelerde düzeltilmiş 'Öğütcü' yapılmış" diye konuştu.

Duruşma savunmaların alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Koramiral Öğütcü: Balyoz Davası'nın Arkasında Çete Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement