Korteje Traktör ve Bisikletlerle Katıldılar - Son Dakika
Güncel

Korteje Traktör ve Bisikletlerle Katıldılar

Korteje Traktör ve Bisikletlerle Katıldılar

Mersin'de Soroptimist Kulüpleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kortej düzenledi.

06.03.2016 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de Soroptimist Kulüpleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kortej düzenledi. Erkeklerin de destek verdiği korteje bazı kadınlar traktör ve bisikletleriyle katıldı.

Mezitli, İçel, Tarsus ve Seyhan Soroptimist Kulüpleri tarafından kadın haklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen kortej, Adnan Menderes Bulvarında yürüyüş düzenlendi. Korteje Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, AKUT Arama Kurtarma ekipleri, Rotary Kulüpleri, Mezitli Kent Konseyi, Nokta Okçuluk Kulübü, motor kulüpleri, sendika üyeleri ve yüzlerce kadın katıldı.

Erkeklerin de destek verdiği etkinlikte kadınlar İzmir Marşı ve Onuncu Yıl Marşı söyleyerek yürüdü. Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Türk bayraklarıyla yürüyen kadınlar 'Susma haykır dayağa hayır', 'Özgür kadın özgür dünya', 'Savaş dursun kadına şiddet son bulsun' sloganları attı.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE KATILDI

'Herkes için insan hakları', 'Emeğime bedenime kimliğime dokunma', 'Evimizin hanımı değil işçiyiz' dövizlerinin de taşındığı yürüyüş, renkli görüntülere de sahne oldu. 95 yaşındaki iki çocuk annesi Nebahat Pozcu tekerlekli sandalyesiyle, 55 yaşındaki iki çocuk annesi Meral Yıldırım da traktörüyle korteje katıldı. Traktörünü çiçekler ve Türk Bayrağıyla süsleyen Meral Yıldırım, "Bizler köylüyüz. Kale Köyü'nde oturuyorum. Kadın Üretici Pazarı'nda esnafım. Etkinliğe kadınlara daha çok imkan verilmesine dikkat çekmek için traktörle katılıyorum. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" diye konuştu.

Bazı kadınların da bisikletleriyle katıldığı kortej, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici pazarında sona erdi. Kadınlar daha sonra 8 Mart Parkı açılışını yaptı. Etkinlikle açıklama yapan Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Sembol Tarhan şunları söyledi:

"Kadın haklarına dikkat çekmek ve kadınlarımızın sesini duyurmak için kortej düzenledik.Kadınlar kendi meslek guruplarının kıyafetleriyle, bisikletleriyle, motorlarıyla destek verdi. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne start verdik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."

- Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Korteje Traktör ve Bisikletlerle Katıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement