Kosova Başbakan Yardımcısı Kuçi'ye Fahri Doktora - Son Dakika
Güncel

Kosova Başbakan Yardımcısı Kuçi'ye Fahri Doktora

Kosova Başbakan Yardımcısı Kuçi\'ye Fahri Doktora

Yozgat'ta Bozok Üniversitesi tarafından Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajreddin Kuçi'ye düzenlenen törenle fahri doktora unvanı verildi.

14.04.2011 13:30

Yozgat'ta Bozok Üniversitesi tarafından Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajreddin Kuçi'ye düzenlenen törenle fahri doktora unvanı verildi. Cübbe giydikten sonra unvanını alan Hajreddin Kuçi, verilen unvanın kendisi için büyük onur olduğunu belirterek, " Türkiye'nin başarısı, aynı zamanda Kosova'nın da başarısıdır" dedi.

Bozok Üniversitesi konferans salonunda düzenlenen tören, Kosova milli marşı ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı, ardından Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli konuşma yaptı. Rektör İnci Varinli, geçen yıl içinde Piriştina Üniversitesi ile uluslararası işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatırken, "Kosova Cumhuriyeti Priştina Üniversitesi ile hem personel hem de öğrenci değişimi yaparak akademik ve idari birikimlerimizi paylaşıyoruz. Bu çalışmalar, ülkelerimiz arasında kültürel işbirliği ve paylaşımların da artmasına katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

Yozgat Valisi Necati Şentürk ise ilki ülke arasındaki tarihi bağlara dikkat çekerek, "Kosova ile bizim aramızda uzun bir tarihi beraberlik ve kültürel birliktelik vardır. Tam 524 yıl birlikte yaşamışız. Bizimle birlikte Balkan halkları da en mesut günlerini o dönemde yaşamışlardır" dedi.

Konuşmaların ardından Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajreddin Kuçi'ye Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli tarafından cübbe giydirilerek Fahri Doktora Unvanı Belgesi verildi.

Cübbe giydikten sonra tercüman aracılığı ile konuşan Hajreddin Kuçi, aldığı unvanın kendisi, ailesi ve halkı için büyük onur olduğunu belirtirken, "Zor günlerimizde Kosova'ya yardım ettiğiniz için Türk halkına teşekkür ediyorum. Özgürlüğümüze katkıda bulunan, Türk halkına, AB'ye ve ABD'ye de teşekkür etmekteyiz. Biz hükümet ve Kosova halkı olarak ilişkilerimizi geliştirmek için çalışıyoruz. Bu ilişkilere sadece kültürel ve ekonomik düzeyde kalmayacak. Türkiye ile hem Avrupa Birliği'nde hem de NATO'da birlikte olmak istiyoruz. Türkiye, dünyada jeopolitik ve stratejik açıdan önemli bir konuma sahiptir. Medeniyetlerin kesişme noktasında yer alan Türkiye, batı ile doğuyu birleştiren güçlü bir ülkedir" dedi.

Türkiye'nin soğuk savaş dönemini çok iyi bir şekilde geçiştirdiğini ifade eden Kuçi, "Soğuk savaş döneminde devletler ve halklar sıkıntılı dönemler geçirmiştir. Ama Türkiye bu dönemi çok güzel bir şekilde atlatmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyerek buraya kadar geldiniz. Böyle bir lidere sahip olduğunuz için onur duymanız gerekir. Atatürk, modern devletler ve bizler tarafından da taktirle karşılanmaktadır. Verilen bu unvan için tekrar teşekkür ediyorum. Türkiye'nin başarısı, aynı zamanda Kosova'nın da başarısıdır" diye konuştu.

Törenin ardından Kosova heyeti, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamlarında ziyaret etti. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Başbakan Yardımcısı Kuçi'ye Fahri Doktora - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement