Kosova'da 11'inci Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Başladı Dha Dış Haber ? Kosova'da 11'inci... - Son Dakika
Güncel

Kosova'da 11'inci Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Başladı Dha Dış Haber ? Kosova'da 11'inci...

Kosova\'da 11\'inci Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Başladı Dha Dış Haber ? Kosova\'da 11\'inci...

Kosova'da Türk dilinin, kültürünün ve geleneğinin yaşatılması amacıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali resim sergileri ve klasik müzik dinletisiyle başladı.

10.06.2013 11:10

Kosova'da Türk dilinin, kültürünün ve geleneğinin yaşatılması amacıyla bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali resim sergileri ve klasik müzik dinletisiyle başladı. Bir hafta sürecek olan festival çerçevesinde değişik etkinlikler gerçekleşecek. Prizren'deki Osmanlı döneminden kalma tarihi Gazi Mehmet Paşa Hamamı'nda açılışı gerçekleşen geceye Kosova yanı sıra Türkiye'den de çok sayıda üst düzey davetli katıldı. Bir hafta sürecek olan etkinlikler çerçevesinde konser, sinema, resim sergisi gibi değişik etkinlikler gerçekleşecek. 11 yıldır Kosova'da gerçekleşen etkinlikler dışında bu yıl ilk kez Makedonya ve Arnavutluk'ta da etkinlikler düzenlenecek. Açılışı gerçekleşen festivalin ilk gecesinde Hacettepe Üniversitesi Avrupa'da 3 Yeni Kuşak Türk Resminden Bir Seçki ile genç ressam adayı Onat Baymak'ın ilk kişisel sergisi ilgi gördü. Festival protokol konuşmalarıyla başladı. Festivale ev sahipliği yapan Prizren Belediye Başkanı Ramadan Muya, 11 yıldır gerçekleşen ve genç ülkemiz Kosova'nın adını dünyaya duyuran bu festivale katılmaktan ve Prizren Belediyesi olarak destek çıkmaktan onur duymaktayım. Bir hafta sürecek olan etkinlikler çerçevesinde Türkiye'den ressam ve diğer sanatçıları ağılayacağız. Dolayısıyla 11 yıldır geleneksel olarak düzenlenen bu festivale belediye olarak her zaman sahip çıktık ve bundan böyle de sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan da, sanatın farklı alanlarından eserlere yer verilen festivale destek sunan herkese teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasında, 'Türk sanatını, kültürünü, dinini yıllarca yaşatmaya çalışan, koruyan soydaşlarımızı her alanda desteklediğimiz gibi bu güzel sanat etkinliğinde de her zaman destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz' dedi. Kosova Kamu Yönetim Bakanı ve KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar ise konuşmasına 11 yıldır devam eden festivali uluslararası bir festival haline getiren Ethem Baymak ve arkadaşlarını kutlayarak başladı. Yağcılar bu festival sebebiyle her yıl yeni sanat değerleri ve yeni dostların kazanıldığını belirtip festivalin Prizren'e olduğu kadar Kosova'ya da yararı olduğunu söyledi. Açılış konuşmalarının sonuncusunu festivalin tertipleme kurulu başkanı Ethem Baymak yaptı. Baymak festivalin başlaması ve bu günlere kadar gelmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sunarak 'varlığımızı bu topraklarda sürdürebilmek için hep hizmet ettik' dedi ve Rumeli'deki Türklerin varlığını koruyabilmek için verdiği mücadeleyi anlatan 'Rumeli'de yorgun bir gramofon çalar' şiiriyle konuşmasını tamamladı. Gece Soner Egesel'in Klasik Müzik konseriyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da 11'inci Uluslararası Sanatla Uyanmak Festivali Başladı Dha Dış Haber ? Kosova'da 11'inci... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement