Kosova Eski Cumhurbaşkanına Fahri Doktora Ünvanı - Son Dakika
Güncel

Kosova Eski Cumhurbaşkanına Fahri Doktora Ünvanı

Kosova Eski Cumhurbaşkanına Fahri Doktora Ünvanı

Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu'ya, Sakarya Üniversitesi tarafından uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora ünvanı verildi.

12.04.2011 13:50

Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu'ya, Sakarya Üniversitesi tarafından uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora ünvanı verildi. Sejdiu, üniversite senatosunun 2010 yılı Ekim ayında verdiği fahri doktora ünvanını 6 ay sonra Adapazarı'na gelerek aldı.

Sakarya Üniversitesi Kongre sarayında bugün yapılan törende konuşan Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Kosova'da yaşananları anlatırken duygulu anlar yaşadı. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı görevini bıraktığını hatırlatan Sejdiu, ülkesinin 17 Şubat 2008'de bağımsızlığına kavuştuğunu, bu tarihin ülke halkının yaşadığı çileli günlerin, mücadele ve fedakarlık döneminin sona erdiğini belirten bir simge olduğunu anlattı.

Sırp lider Miloşeviç'in iktidara gelmesiyle görülmemiş vahşetin zirveye tırmandığını belirten Fatmir Sejdiu, uygulanan şiddet ve zorba iktidar mekanizması ile etnik Arnavutlar'ın, hatta yüzyıllarca Kosova'da yaşayan Sırplar dışındaki diğer toplulukların bile fiziki olarak tamamen yok edilmesinin planlandığını söyledi. İlk başta barışçıl yollarla direnen ve özgürlük uğruna mücadele veren Kosova'ya uluslararası topluluktan destek geldiğini de belirten Sejdiu şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti ve onun şefkatli insanlarının da aralarında bulunduğu NATO üyesi ülkelerin gayret ve çabalarını asla unutamayız. Bu ülkeler, Kosova ve bütün yörenin yüzbinlerce kurban verdiği kanlı savaşların yörüngesini kapatmıştır. Hırvatistan'daki savaşı, Bosna'daki katliamları, Kosova'daki kitle cinayetlerini ve halkın yarısının zoraki göçe itilmesini unutmak asla mümkün değildir. "

Konuşmanın ardından Kosova eski Cumhurbaşkanı Sejdiu'ya fahri doktora ünvanı verildi ve cüppe giydirildi. Törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Muzaffer Elmas ile eski rektör Prof. Dr. Mehmet Durman da katıldı. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Eski Cumhurbaşkanına Fahri Doktora Ünvanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement