Köylü Kadınlardan Oluşan Kadın Korosu Dinleyenleri Mest Etti - Son Dakika
Güncel

Köylü Kadınlardan Oluşan Kadın Korosu Dinleyenleri Mest Etti

Köylü Kadınlardan Oluşan Kadın Korosu Dinleyenleri Mest Etti

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla sahneye çıkan Ertuğrul köyü kadınlarından oluşan Kadın Korosunun “Atam İzindeyiz” konulu konseri misafirleri mest etti.

03.11.2016 09:40

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Kızılay Haftası dolayısıyla sahneye çıkan Ertuğrul köyü kadınlarından oluşan Kadın Korosunun "Atam İzindeyiz" konulu konseri misafirleri mest etti. Köylü kadınların performansı sanatçıları aratmadı.

Türk Kızılay'ı Lüleburgaz Şubesi tarafından Kızılay Haftası dolayısıyla Kongre Meydanı'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, Lüleburgaz İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, Lüleburgaz İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Abuzer Sağdıç, Lüleburgaz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Soner Polat, Lüleburgaz Sokullu Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Dilek Beyoğlu, TPAO Trakya Bölge Müdürü Murat Hacıhaliloğlu, Lüleburgaz Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen kan bağışı kampanyasına öncelikle kurum ve kuruluş müdürleri destek verdi. Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya'nın da kan verdiği etkinlikte 2 bin kişilik çay, çorba, lokma ikramı gerçekleştirildi.

Yerel Şair Bektaş Yavuz'un 'Kızılay' isimli şiirini okumasının ardından Lüleburgaz'da ilk kez sahneye çıkan Ertuğrul köyü kadınlarından oluşan Kadın Korosu, Şef Şükran Akdeniz eşliğinde konser verdi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Korosu'nun söylediği kahramanlık Türkülerine eşlik etti. Kızılay Haftası etkinliğinde tandem uçuşunu gerçekleştiren Arif Kemal Buhara Türk Kızılayı Haftası Kutlu olsun yazılı pankartla havada dolaştı.

"Bizim milletimiz geçmişten bu yana yardımseverliğiyle, hayırseverliğiyle anılan bir millet"

Kızılayın öneminden bahseden Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, "Bu kadınlara sahip oldukça, analara sahip oldukça bu millet ve ülkemiz ilelebet payidar olacaktır. Cumhuriyete Allah'ın izniyle kimse yan gözle bile bakamayacak. Anlamlı bir etkinlikte buradayız. Bizim milletimiz geçmişten bu yana yardımseverliğiyle, hayırseverliğiyle anılan bir millet.

Kızılay kurulduğu günden bu yana dünyanın birçok ülkesine ve sadece ülkemizde değil dünyanın bir çok noktasında şuanda 20 milyon civarında insana birebir yardım etmiş birebir dokunmuş her alanda Türk'ün yardımseverliğini dünyaya gösteren bir kuruluş" ifadelerini kullandı.

"Kızılay ülkemizin en büyük kan tedarikçisi"

Kızılayın en büyük kan tedarikçisi olduğunu ifade eden Kaya, "Bugün etkinliğin sebeplerinden biri de Kızılay ülkemizin de en büyük kan tedarikçisi. Ben çocukluğumdan hatırlıyorum. Özellikle hastanelerin çevresinde kan satan insanlar vardı. Hastanız olduğunda kana ihtiyaç olduğunda birileri kan satıyordu. Siz onları buluyor ve alıyordunuz hastanızın kan ihtiyacını karşılıyordunuz. Buradayken kan vereceğiz. Ama eve gittiğinizde çok yakınımız kardeşimiz, çocuğumuz eşimiz ya da kendimiz, arkadaşımız kan ihtiyacı içinde bulunabilir. Verdiğimizden çok daha fazla bir kana ihtiyacımız olabilir. Dolayısıyla ne zaman kimin ihtiyacı olacağını bilmiyorken sağlımız yerindeyken en azından kan verebiliyorken kan verdiğimizde gerçekten bir hastanın belki de hayatta kalmasına sebep olabileceğiz. Bir insana yaşam sunabileceğiz. Kan vererek aslında sağlığımız anlamında kendimiz için de daha iyi bir şey yapıyoruz, daha sağlıklı bireyler olmamızı sağlıyor. Kan vermenin bir zararı yok" şeklinde konuştu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Köylü Kadınlardan Oluşan Kadın Korosu Dinleyenleri Mest Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement