Kuşadası'nda 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Kuşadası'nda 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' Etkinliği

Kuşadası\'nda \'Sivas Akıllarda, Unutmadık\' Etkinliği

2 Temmuz 1993'te meydana gelen 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanının hayatını kaybettiği Sivas olayının 20.yıldönümü dolayısıyla Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen "Sivas Akıllarda, Unutmadık" isimli etkinlik kapsamında, Özer Türk...

02.07.2013 14:43

2 Temmuz 1993'te meydana gelen 33 yazar ve ozan ile iki otel çalışanının hayatını kaybettiği Sivas olayının 20. yıldönümü dolayısıyla Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen "Sivas Akıllarda, Unutmadık" isimli etkinlik kapsamında, Özer Türk Stadyumu'nda ücretsiz halk konserleri gerçekleştirildi. Kuşadası Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 2 Temmuz 1993'ü anma etkinliğinde Gülhan Tabak ve Munzur gibi yerel grupların yanı sıra Grup Yorum halk konseri verdi. Yaklaşık 3 bin kişinin doldurduğu Özer Türk Stadyumu'nun tribünlerinde zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Sivas'ta yakılan canlarımızı unutmadık, unutturmayacağız " dedi.

Grup Yorum'un sahne aldığı etkinliği izlemek için gelen 3 bini aşkın Kuşadalı, Özer Türk Stadı'nın tribünlerini doldurdu. Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen gece saat 21.00'de başladı, saat 01'de sona erdi. Etkinlik boyunca yapılan hüzün dolu konuşmalar ve Sivas olayı üzerine yakılan türküler, duygusal anlara neden oldu.

Anma etkinliği Gülhan Tabak ve Grup Munzur gibi yerel grupların konseri ile başladı. Sahneye son olarak Grup Yorum çıktı. Hayranlarından büyük ilgi gören Grup Yorum, iki saat boyunca konser verdi. Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Grup Yorum'a anma etkinliğine katkılarından dolayı çiçek verdi. Kuşadası Belediye Başkanı Altungün, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta yaşananların hiçbir zaman belleklerden silinmeyeceğini söyledi.

Pir Sultan Abdal'ı anmak üzere Sivas'a giden 33 insanın Madımak Oteli'nde yakılarak katledilmesinin Ortaçağ vahşetiyle Türkiye'nin aydınlığına, çağdaşlığına, demokrasi ve laikliğe, halkların kardeşliğine, bir arada yaşama kültürüne ve çok kültürlülüğe yapılan bir saldırı olduğunu kaydeden Başkan Altungün, "Madımak'ta yaşanan acılar Türk ulusunun ortak acılarıdır ve insanlık tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır. Tüm halkımız yaşanan ve yaşatılmak istenen bu kardeş kavgasını bu zalim oyunu iyi anlamalı bir kez daha aynı hata ve tuzaklara düşülmemelidir. Bugün hep birlikte, hep bir ağızdan ve her şeye inat; 'Başka Bir Yaşam, Başka Bir Türkiye, Başka Bir Dünya Mümkün' diyeceğiz. Bugün yine dostlarımızla, can'larla birlikte sesimizi Kuşadası'ndan yükselteceğiz. Sivas'ı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kuşadası'nda 'Sivas Akıllarda, Unutmadık' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement