Lavrov: B Planlarını, Tampon Bölgeleri ve Kara Operasyonunu Unutun - Son Dakika
Güncel

Lavrov: B Planlarını, Tampon Bölgeleri ve Kara Operasyonunu Unutun

Lavrov: B Planlarını, Tampon Bölgeleri ve Kara Operasyonunu Unutun

Lavrov, "Amerika önderliğindeki koalisyonda B planları, uçuşa yasaklı bölge, tampon bölge, kara operasyonu gibi belirsiz konuşmalar yapılmamalı" ifadelerini kullandı.

26.02.2016 15:08  Güncelleme: 15:38

Lavrov, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus-Arap İşbirliği Forumu'nun ardından Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile ortak basın toplantısı düzenledi. Lavrov, düzenlediği basın toplantısında, "B planları, kara operasyonu hazırlıkları, tampon ya da uçuşa yasak bölge oluşturulmasına dair ne olduğu belirsiz konuşmalar yapılmamalı. Zira bunlar, kabul edilemez şeyler" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN "B PLANI" AÇIKLAMASI

Lavrov, Suriye'de çatışmasızlık anlaşmasına alternatif herhangi bir "B planı" bulunmadığını ifade ederek, "Amerika önderliğindeki koalisyonda B planları, uçuşa yasaklı bölge, tampon bölge, kara operasyonu gibi belirsiz konuşmalar yapılmamalı" dedi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın "Suriye'nin geleceğinde Esed'in yerinin olamayacağı" yönündeki açıklamasına da değinen Lavrov, bu tür açıklamaların ABD'nin altına imza attığı tüm uluslararası anlaşmalarla ters düştüğünü ileri sürdü.

"İYİ TERÖRİST, KÖTÜ TERÖRİST AYRIMI DOĞRU DEĞİL"

BAE Dışişleri Bakanı Nahyan ise Suriye'de İran destekli grupların krizin kötüleşmesinde rol oynadığını belirterek, "İyi terörist, kötü terörist diye ayrım yapılması doğru bir yaklaşım değil. DAEŞ ve El Nusra'ya karşı mücadele ederken bu diğer gruplara göz yumamayız" dedi.

"HİÇ KİMSE 100'LÜK GARANTİ VEREMEZ"

Toplantıda bu gece yürürlüğe girmesi beklenen Suriye'de çatışmasızlık anlaşmasına değinen Lavrov, "Tabii ki hiç kimse Suriye'de varılan anlaşmanın uygulanacağına dair yüzde 100'lük bir garanti veremez. Ancak bu olumlu ilerlemenin kalıcı olacağına inanmak için ciddi sebepler mevcut" ifadelerini kullandı.

Lavrov, Suriye'deki birçok silahlı muhalif grubun ateşkese uymaya hazır olduğunu ifade ederek, anlaşmanın başarıya ulaşmasının Uluslararası Suriye Destek Grubu'na katılan ülkelerin çabalarına bağlı olduğunu savundu.

"FİLİSTİN BM GÜVENLİK KONSEYİ'NE BAŞVURACAK"

Arap Ligi Genel Sekreteri Nebil El Arabi de Filistin'in İsrail'in yerleşimci faaliyetleri nedeniyle karar alınması için BM Güvenlik Konseyi'ne başvuracağını söyledi.

"UMARIM BU ÇABA BAŞARIYLA SONUÇLANIR"

Arabi, ayrıca Filistinliler arasında birliğin sağlanması için ciddi çaba sarf edildiğine değinerek, "Umarım bu çaba başarıyla sonuçlanır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lavrov: B Planlarını, Tampon Bölgeleri ve Kara Operasyonunu Unutun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Yilmaz : Buyùksùn rusya dùnyanin yeni lideri 17 23 Yanıtla
  • bilirkisi: şu lavrova acayip gicik oluyorum 12 13 Yanıtla
  • mehmet: yemin olsun rus ne derse yapacak. 9 14 Yanıtla
  • X: Esed ve İran ile bir olmuş terörist masum ayrımı yapmayıp tüm sünni Müslümanları haçlı, şia zihniyeti ile zevkle katlediyorsunuz sizi kafirler. Allah bunun hesabını sizden soracaktır İnşallah. 21 2 Yanıtla
    aslsn: Bizimkiler kimle işbirliği yapıyor peki? Abd nin uçakları nerden kalkıyor? Ulan peşmergeye bile kullandırttılar topraklarımızı 3 8
  • ali: suudiler sizi yer çiğ çiğ... 10 9 Yanıtla
  • ali: ağalama lav-rov ağlama... 8 9 Yanıtla
    aslsn: Adam dünyaya meydan okuyor abd ye natoya kara operssyonunu unutun izin vermem diyor sen ağlama diyosun. Adıl ağlayan bizimkiler adam babalar gibi geldi girdi suriyeye hadi yiyoda türkmenleri korıyacam diye git oraya sınırdan çıkar burnunu görelim 12 11
  • Vatandaş: O zaman suriyeli 3 milyon misafiriniz yola çıkacaktır kutup ayısı 7 5 Yanıtla
  • ALBATROS: OOOOHH BUYRUM PASAM BASKA EMRINIZ YANI BEYFENDI VOTKAYI CEKINCE INSANLIGINIDA UNUTTU PASAM HATTA SINIRDAKI SURIYE HALKINIDA BOMBALAYAK HATTA VARIL BOMBASI ATINFA IZGARA OLSUNLAR NASIL AMA GERCEKTEN OKADAR KAFAYI BULMUSKI PALYOCO INSANLIKDAN CIKIP BU MAZLUM HALK ICIN COZUM BULACAGINA GERCEK YUZUNU GOSTERIYOR 8 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement