Libya'daki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Libya'daki Olaylar

Libya\'daki Olaylar

Arap Birliği Libya özel temsilcisi Kudve: "Libya krizinde taraf olma yönünde görüş beyan etmek doğru değil"

21.05.2014 18:12

Arap Birliği Libya özel temsilcisi Nasır el-Kudve, ülkedeki krizde taraf olma anlamına gelecek açıklamalarda bulunmanın doğru olmadığını savundu.

Kudve, Birliğin Mısır'ın başkenti Kahire'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, krizin taraflarıyla görüşmelerde bulunmak amacıyla hemen Libya'ya gitmek istediğini ancak ülkedeki yetkililerin bu ziyaretin ertelenmesini tavsiye ettiğini belirtti.

Arap Birliğinin Libya konusundaki yönteminin, "siyasi çözümler ve diyalog çağrısında bulunmak" olduğunu ifade eden Kudve, Birlik yetkililerinin, sorunun "şiddet ve savaşa yönelerek çözülemeyeceği"ni vurguladıklarını kaydetti.

Arap ülkeleri liderleri ya da dışişleri bakanlarının Libya gündemiyle toplanmasıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine Kudve, Genel Sekreterin (Nebil el-Arabi) bu konu hakkında yoğun temaslarda bulunduğunu ve 27 Mayıs'ta Cezayir'de düzenlenecek "Bağlantısızlar Hareketi Toplantısı"nın Libya sorununun tartışılması için iyi bir fırsat olacağını dile getirdi.

Kudve, Arap Birliğinin "seçilmiş hükümetin yanında yer aldığı" yönünde bir açıklama yapmaktan neden kaçındığı şeklindeki soru üzerine ise "Libya krizinde taraf olma yönünde görüş beyan etmek doğru değil" dedi.

Taraflardan birinin yanında olmak istemediklerini, bu yönde bir görüş bildirildiği takdirde "rollerini yerine getiremeyeceklerini" ifade eden Kudve, kanın durması için ortak zemin bulunarak, uzlaşı ve diyalog için çabaladıklarını söyledi.

Mısır Ordusu'nun "krize müdahil olduğu" şeklindeki yorumlara ilişkin Kudve, "Bunun aslı yoktur. Konuyu Mısır Hükümeti açık bir şekilde yalanlamıştır" ifadesini kullandı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Libya'daki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement