Los Angeles'te Van Rüzgarı Esiyor - Son Dakika
Güncel

Los Angeles'te Van Rüzgarı Esiyor

Los Angeles\'te Van Rüzgarı Esiyor

'3. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'ndeki Van standında her renkten, her dinden yüzlerce insan davul zurna eşliğinde halay çekti.

08.10.2011 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika'nın California Eyaleti'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen '3. Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'ndeki Van standında her renkten, her dinden yüzlerce insan davul zurna eşliğinde halay çekti.

Los Angeles kentindeki Orange County Fuar alanının sabah 10:00'da ziyarete açılmasıyla birlikte başta Amerikalılar olmak üzere California Eyaletinde yaşayan diğer uyruklu vatandaşlar Van standına yoğun ilgi gösteriyor. Havanın güzel olmasını fırsat bilen 7'den 70'e herkes festival alanına akın ederek, hazırlanan gösterileri ilgiyle izliyor. Anneler çocuk arabasında uyuyan bebeklerini, engelli vatandaşlar ise yaşları ilerlemelerine rağmen tekerlekli araçlarında oturarak Van standındaki etkinliği takip ediyorlar.

Festivali düzenleyen Pasikifa Enstitüsü'nün gün içinde 2 kez gösteri yapmasını istediği Van standı davul zurnanın çalmaya başlamasıyla birlikte adeta dolup taşıyor. Aralarında Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkan Vekili Emin Tuğrul'un da bulunduğu folklor ekibinin gösterileri büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 30 dakika süren gösterilere önce alkışlarıyla destek veren ziyaretçiler daha sonra davul zurnanın ritmine dayanamayarak, folklorcularla birlikte halay eşlik ediyorlar. 18. Van Asya Turizm Fuarı'nın açılışına katılması sebebiyle 1 gün gecikmeli Los Angeles'e gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Mustafa Bilici de eşleriyle birlikte ziyaretçilerle birlikte halaya katılıyor.

SLOGANI YÜKSEK SESLE SÖYLEYEN KONAK'TAN HEDİYELERİ KAPTI

Van standının en renkli siması her fuarda olduğu gibi yine 'Bak Hele Bak' lakaplı Yusuf Konak oldu. Konak, standa gelen öğrencilerden Van Valiliği'nin sloganı olan 'Number One always Van' ı yüksek sesle söyleyene Van'dan getirttiği hediye armağan etti. Öğrencilerin hediyelerini ise stant da bulunan Vali Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, Milletvekili Burhan Kayatürk'ün eşi Kadriye Kayatürk ve Mustafa Bilici'nin eşi Nurdan Bilici verdi.

'AYNA PROGRAMI' VAN STANDINDA ÇEKİM YAPTI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kedievi'nden getirtilen Van Kedisi yine ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Özellikle çocuklar kediye dokunmak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Kedinin sevimliliğini gören ebeveynlerde çocuklarıyla birlikte dokunup, hatıra fotoğrafı çekiyorlar. Bu arada Festival alanında en coşkulu stant Van olunca, Türkiye'de izlenme rekorları kıran 'Ayna' programının yapımcısı Saim Orhan da ekibiyle birlikte etkinliklerin çekimlerini yaptı.

KARALOĞLU, VAN STANDINDAKİ İLGİDEN MEMNUN

Van kafilesine başkanlık yapan Vali Münir Karaloğlu da ziyaretçilerin yoğun ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaloğlu "Bu yıl ki festivale geçen yıldan daha yoğun bir ilgi var. Stantlarda sırasıyla etkinlikler oluyor. Van standındaki etkinliğimizde çok renkli geçiyor. Bu yıl folklor ekibimiz daha tecrübeli. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanımız Faruk Alpaslan'ın hazırladığı folklor ekibi çok iyi bir performans sergiliyorlar.

Her dilden, her renkten, her inançtan insanlar davulun ve zurnanın ritmiyle beraber halay çekiyor. Bu da müziğin evrenselliği. Bizim amacımızda buydu. Buraya gelip bütün dünyaya kardeşliği, sevgiyi, dostluğu, Van'ın ve müziğin evrenselliği ile anlatmak istiyorduk. Onu da başarmış olduk. Van, standı çok canlı geçiyor. Sebebi de çok ciddi bir katılım var. Biz yeni dünyaya belki insanlığın en eski yerleşim alanlarından birisi olan Van'ı tanıtmaya çalışıyoruz. Burada layıkıyla Van kültürü, Türk kültürü ve yemekleri hepsi beraber anlatıldı ve tanıtıldı diye düşünüyorum. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum, teşekkür ediyorum. Van'dan buraya kadar yorulan bütün dostlara ve ekibe teşekkür ediyorum" dedi.

Geçtiğimiz yıl festivalin ilk günü yapılan açılış seremonisi bu yıl daha fazla üst düzey ABD'li yetkilinin katılımını sağlamak amacıyla program Cumartesi'ne alındı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Los Angeles'te Van Rüzgarı Esiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement