Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Beyrut Yunus Emre Enstitüsünde Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla "Çanakkale'ye Beyrut'tan bakınca" fotoğraf sergisi açıldı.
Sergide Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt'un yanı sıra, enstitü öğrencileri, Lübnanlılar ve Lübnan'da yaşayan Türkler hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşma yapan Büyükleçi Erciyes, Çanakkale Zaferi'nin Türk ve dünya tarihini değiştirdiğini belirterek, "Bu zafer hem Cumhuriyetimizin kuruluşuna yol açacak ulusal kurtuluş savaşımızın ilk kıvılcımını ateşlemiş hem de mazlum milletlere emperyalist güçlerin yenilebileceğini göstererek bağımsızlık fikrinin tüm dünyada kuvvetlenmesine yol açmıştır." dedi.
Erciyes, "Çanakkale'yi Çanakkale yapan düşman askerini sırtına alıp onu düşman mevzisine kadar götürerek insanlık dersi veren kahraman Mehmetçik ve cepheye gönderdiği oğluna 'ya şehit ol, ya gazi' demek suretiyle vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır" diye konuştu.
Erciyes, Türkiye üzerindeki tehditlerin 102 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi bugün de devam ettiğinin ve Türkiye'nin PKK ve DEAŞ gibi örgütlerle mücadele yürüttüğünün altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Nitekim Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde akıl almaz bir insafsızlık ve hainlik örneği olarak yaşanan Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır. Bu hain darbe girişimi Türk milletinin sağduyusu, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı sayesinde engellenmiştir. Türk halkı 18 Mart 1915'te olduğu gibi 15 Temmuz 2016'da da hainlerin emellerini vatanseverliği ve kahramanlığı sayesinde boşa çıkarmıştır."
Sergiden sonra davetliler için "Çanakkale Yolun Sonu" film gösterimi düzenlendi.
Son Dakika › Güncel › Lübnan'da 'Çanakkale'ye Beyrut'tan Bakınca' Sergisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?