Made İn Germany Yapay Zeka İçin 3 Milyar Euro ve 100 Profesör! - Son Dakika
Son Dakika Logo

Made İn Germany Yapay Zeka İçin 3 Milyar Euro ve 100 Profesör!

Made İn Germany Yapay Zeka İçin 3 Milyar Euro ve 100 Profesör!
16.11.2018 11:59

ALMANYA'nın Postdam şehrinde kabine toplantısı düzenleyerek 'dijitallleşme ve yapay zeka' konularında istişarelerde bulunan Başbakan Angela Merkel, toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

ALMANYA'nın Postdam şehrinde kabine toplantısı düzenleyerek 'dijitallleşme ve yapay zeka' konularında istişarelerde bulunan Başbakan Angela Merkel, toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Merkel, yapay zeka için 2025 yılına kadar 3 milyar eurodan fazla kaynak ayrılacağını ve 100 adet profesörlük kadrosu oluşturulacağını belirterek, " Almanya'nın yapay zekada bir dünya lideri olduğunu söylenemez. Hedefimiz, 'Made in Germany'nin yapay zekada da bir marka haline gelmesi" dedi.

Eyalet hükümetlerinin de yapay zeka konusunda fazladan fon oluşturacağını belirten Merkel, özel sektörün bu alana yatırımlarının da federal hükümetin harcadıklarının iki katı olacağına dikkati çekti. Merkel, dijital altyapının genişletilmesi ve çalışanların eğitimi için de ayrıca bir fon ayıracağını belirtti.

'ALMAN İMZASI YOK' ELEŞTİRİSİ

Olaf Scholz da ülkenin yapay zeka konusundaki çabalarının Avrupa Birliği bağlamında görülmesi gerektiğini belirterek, hükümetin planladığı yatırım miktarının ABD ve Çin'le kıyaslandığında oldukça iyi olduğunu ifade etti. Son yıllarda otomobil endüstrisinde ve yapay zeka konusunda çığır açan teknolojilerin Çin ve ABD'den gelmesi, dünyada çok satan dijital ürünlerde Alman imzasının olmaması ve en fazla satış yapan internet siteleri arasında Alman sitesinin bulunmaması ülke kamuoyunda tartışma konusu oluyordu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Made İn Germany Yapay Zeka İçin 3 Milyar Euro ve 100 Profesör! - Son Dakika


Advertisement