Maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı - Son Dakika
Güncel

Maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde meydana gelen olayda, 16 yaşındaki genç kız maganda kurşunuyla gözünü kaybetti. Olayın sorumlusu olan 17 yaşındaki genç ise tutuklandı. Genç kızın teyzesi, olay anını anlatırken, genç kızın hayallerinin maganda tarafından alt üst edildiğini belirtti. Genç kız ise yaşadığı korku dolu anları anlatırken bilincini kaybettiğini ve her tarafının kan içinde olduğunu söyledi.

23.07.2023 00:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı

İSTANBUL - İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı. 16 yaşındaki kız kurşunla gözünü kaybederken ruhsatsız silahla yere ateş ettiğini söyleyen 17 yaşındaki genç ise tutuklandı.

Olay, 20 Temmuz Perşembe günü 23.00 sıralarında Mehmet Akif Mahallesi'nde yaşandı. Teyzesi ve arkadaşlarıyla evinin önünde oturan Havin Karaoğlan (16), nereden geldiği henüz bilinmeyen 4 el silah sesi duydu. Bu sırada Havin Karaoğlan, çıkan kurşunlardan birinin isabet etmesiyle gözünden yaralandı. Genç kız, kanlar içinde kalırken teyzesi ve arkadaşları korkudan bağrışmaya başladı. 16 yaşındaki Karaoğlun, komşularının aracıyla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tetkiklerde merminin kızın sol gözünü parçaladığı ve içerde kaldığı belirlendi. Sol gözünü kaybeden Havin Karaoğlan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından hastanedeki tedavisine devam ediliyor. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı. Havin Karaoğlan'ın gözünün kör olmasına neden olan kurşunu sıktığı belirlenen 17 yaşındaki U.A.E. polis ekiplerince yakalandı. 17 yaşındaki genç, Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ruhsatsız silahla yere ateş ettiğini söylediği belirtilen U.A.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Hayalleri vardı, havaya ateş açmanın ne eğlencesi olabilir"

Olay anında genç kızın yanında olan teyzesi Zilan Balbal, "Ben yeğenimle beraber dışarıdaydım, biraz hava almak istedi, kendi kapımızın önüne biraz oturalım istedik. Oturduktan birkaç dakika sonra 3 ya da 4 el silah sesi geldi. Sonuncusu yeğenime geldi, kan içerisinde kaldı, ben panik yaptım ve çevreden yardım istedim. Komşumuz bizi aracıyla özel bir hastaneye götürdü ama orada göz doktoru olmadığı için devlet hastanesine sevk ettiler. Devlet hastanesine geldik, burada ameliyatlar devam ediyor. Şuan amacımız protez değil de kendi gözüyle devam edebilmesi. Hayalleri vardı hostes olmak istiyordu, ancak şuan psikolojisi bir maganda tarafından alt üst edildi. Bize bilgi de vermiyorlar ne olduğunu bilmiyoruz silahla koşan birileri varmış üst sokaktan koşmuşlar havaya ateş aça aça 4 el ateş açmışlar herhalde. Dün akşam kendisi teslim olmuş yaşı ufakmış. Ama net olarak bilmiyoruz. Bu olaydan sonra çok kötü olduk, ne ben, ne ailem psikolojisini toplayamıyor. Bu tarz olaylarda biraz daha fazla ceza alınması gerekiyor. Bunun bir eğlencesi yok, havaya silah atmanın ne eğlencesi olabilir. Bunu atarken hiç mi düşünmüyorlar. Beynine gelseydi ya da başka bir şey olsaydı yeğenim oracıkta ölebilirdi. Şu anda da kör oldu." şeklinde konuştu.

Genç kız korku dolu anları böyle anlattı

Havin Karaoğlan, "Teyzemle kapımızın önünde oturuyorduk. 3 el silah sesi duydum, tam teyzeme dönüp 'Bir şey mi patlatıyorlar' diye soracaktım. Dördüncü seste kurşun gözüme isabet etti. Bilincim kayboldu, 'üstümü başımı kim ıslattı' diyerek kendime geldiğimde her taraf kandı." dedi.

Maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maganda kurşunu genç kızın hayatını kararttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement