Mahkeme Aziz Yıldırım Kararını Verdi - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Aziz Yıldırım Kararını Verdi

Mahkeme Aziz Yıldırım Kararını Verdi

Şike soruşturmasında iddianamenin çıkması sonrasında sürpriz tahliyeler yaşandı. İşte Aziz Yıldırım'ın durumu.

12.12.2011 17:30  Güncelleme: 10:01

Şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, İbrahim Akın ve Ümit Karan gibi isimlerin tahliyesine karar verildi. Aynı davadan yargılanan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ise tutukluluk hali devam ediyor.

Fenerbahçe'ye 2 iyi 2 kötü haber

Spor sahalarına giriş yasağı bulunan Hasan Çetinkaya, Samet Güzel ve Murat Öztürk'ün Bursaspor maçında görev alıp almayacakları belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun tedbiri kaldırmasının ardından mahkeme de şüphelilerin bazılarının yasaklarını kaldırdı. Bu isimler arasında yer alan kaleci antrenörü Murat Öztürk, Bursaspor maçında görev alabilecek.

İdari Menajer Hasan Çetinkaya ve tercüman Samet Güzel ise yasakları kalkmadığı için sahada olamayacaklar. Sakatlığı bulunan Sezer Öztürk'ün de yasağı kalktı.

Seyir yasağı kalkanlar

Toplam 68 kişi için stadlara giriş yasağı kaldırıldı.

Bu isimler arasında İbrahim Akın, İskender Alın, Ümit Karan, Korcan Çelikay, Cengiz Demirel, Doğan Ercan, Emmanuel Emenike, Fatih Akbaba, Gökçek Vederson, Hikmet Karaman, Mahmut Boz, Mehmet Şen, Mustafa Ulaş Ortakkaya, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Şükrü Ongan, Zafer Önder İpek, Sercan Yıldırım, MuratŞahin ve Tayfur Havutçu da bulunuyor.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in stada giriş yasağı ise kalkmadı.

Duruşma tarihi ve yeri de kesinleşti

Futbolda şike iddialarına ilişkin 31'i tutuklu 93 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması, 14 Şubat 2012 tarihinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yapılacak.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın ilk duruşmasının 14 Şubat 2012'de Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme Emenike kararını verdi

Sanık Emanuel Chinenye Emenike'nin yurtdışına transfer olduğunu hatırlatan Mahkeme İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazarak en son görev yaptığı kulübünden sanığın yurtdışı tebligat adresinin ayrıntılı şekilde istenilmesine karar verdi. Mahkeme Emenike'nin adres bilgileri geldiğinde, bulunduğu ülkede ifadesinin alınmasına karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme Aziz Yıldırım Kararını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement