Mahkum Yakınlarının Grip Salgını Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Mahkum Yakınlarının Grip Salgını Tepkisi

Mahkum Yakınlarının Grip Salgını Tepkisi

Antalya'nın Alanya ilçesinde 'L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan grip salgını, mahkum yakınlarının tepkisine neden oldu.

15.03.2015 18:25  Güncelleme: 20:07

Antalya'nın Alanya ilçesinde 'L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan grip salgını, mahkum yakınlarının tepkisine neden oldu. Açık görüş için cezaevine giden mahkum yakınları, cezaevinde gerekli sağlık önlemlerinin alınmadığını öne sürdü.

DOMUZ GRİBİ ENDİŞESİ

Açık cezaevi mahkumlarından 38 yaşındaki Adem Erdoğan'ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi üzerine mahkum ve yakınları arasında 'domuz gribi' endişesi de arttı. Cezaevinin açık bölümünde kalan mahkumları ziyaret eden yakınları, cezaevinde 'domuz gribi' salgını olduğunu ve gerekli sağlık tedbirlerinin alınmadığını öne sürdü.

MAHKUM YAKINLARINDAN CEZAEVİ ŞARTLARINA TEPKİ

Cezaevi girişinde toplanan yaklaşık 20 mahkum yakını, cezaevindeki hijyen koşullarının kötü olduğunu, sıcak suyun olmadığını ve yaklaşık 30 hasta mahkumun bir odada tutulduğunu iddia etti. Açık görüşün ardından çok sayıda mahkum, ağızlarında maskelerle avluda toplandı. Cezaevine giren 112 Acil Servis'e ait bir ambulansın içindeki sağlık görevlilerinin de maske takarak önlem aldığı gözlendi.

"CEZAEVİNDE DENETİMİN İYİ OLMADIĞINI HERKES BİLİYOR"

Mahkum yakınları adına gazetecilere açıklama yapan Gazi Dura, cezaevinde hiçbir sağlık tedbirinin alınmadığını söyledi. Mahkum yakınlarının sağlığından ve hayatından endişeli olduklarını belirten Dura:

"Yakınlarımız 'Bir Adem de biz olabiliriz' diye düşünüyor. Cezaevinde denetimin iyi olmadığını bilinmesi gerekiyor. Yemekhaneden çıkan yemekler hijyenik mi? Tabakları sağlıklı yıkanıyor mu? Bu hastalığın nereden geldiğini araştırmak için Adem'in ölümünden sonra hiçbir yetkili gelmedi. Bugün burası ana-baba günü olması gerekirken, bizden başka kimse yok. Ziyaretçilerin dahi bekleyeceği hiçbir yer yok. Mahkumların koğuşa ve dinleneceği kantine girmesi yasak. Mahkum bina çatısının altına girerek yağmurdan ıslanmamak için sığınıyor. Birkaç gün sonra da aynı yere güneşten korunmak için sığınacak. Şimdi adam nasıl hasta olmayacak? Lütfen sesimizi yetkililer duysun" dedi.

"YA TEDBİRLER ALINSIN, YA MAHKUMLAR KAPALI CEZAEVİNE GÖNDERİLSİN"

İnsan haklarının buradaki mahkumlara da uygulanması gerektiğini dile getiren Dura:

"Ya gerekli tedbirler alınsın, ya da mahkumlar kapalı cezaevine gönderilsin. Mahkum zaten mahkum. Özgürlüğünü zaten elinden almışsın. Daha neyini almaya çalışıyorsun. Bu mahkumlar soğuk suyla duş alıyor. Bulaşıklar soğuk suyla yıkanıyor. Buradaki kimse Adem gibi ölmek istemiyor. Ecel gelebilir fakat birilerinin ihmali yüzünden kimse ölmek veya hasta olmak istemiyor. Lütfen cezaevleri denetlensin. Özellikle de bu cezaevi denetlensin. En az 30 kişi cezaevinde karantina altına alınmış yatıyor. Aynı ilacı bütün mahkumlara yazmışlar. İlaç da henüz gelmemiş. Sonra domuz gribi var. Gripten ölmüş bir insan var. Bugün burada en az 50 sağlıkçı ve doktor olması gerekiyordu ama bizden başka kimse yok. Bugün bu ziyareti sağlık gerekçelerinden dolayı iptal etmeleri lazımdı. Sadece sansasyonel bir şey olmasın diye uğraş veriliyor. Başka hiçbir tedbir yok" diye konuştu.

"MASKELER HİÇBİR İŞE YARAMAZ"

Mahkumlara dağıtılan maskelerin de hiçbir işe yaramayacağını öne süren Dura, mahkumlara aşı yapılmasını, koğuşların ilaçlanmasını ve bir an önce mahkumların sağlıklarıyla ilgilenilmesini istedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mahkum Yakınlarının Grip Salgını Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement