Makedon Polisinden Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon Dha Dış Haber ? Makedon Polisinden Tarihi... - Son Dakika
Güncel

Makedon Polisinden Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon Dha Dış Haber ? Makedon Polisinden Tarihi...

Makedon Polisinden Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon Dha Dış Haber ? Makedon Polisinden Tarihi...

Makedon polisinin tarihi, arkeoloji ve etnoloji değer taşıyan eser kaçakçılarına düzenlediği 'Falanga' adlı operasyonla 14 kişi yakalandı.19 kişilik eser kaçakçılarından firarda olan 2 Sırbistan ve 3 Makedonya vatandaşını yakalama çalışmaları...

02.05.2013 17:24

Makedon polisinin tarihi, arkeoloji ve etnoloji değer taşıyan eser kaçakçılarına düzenlediği 'Falanga' adlı operasyonla 14 kişi yakalandı. 19 kişilik eser kaçakçılarından firarda olan 2 Sırbistan ve 3 Makedonya vatandaşını yakalama çalışmaları sürdürüyor.

Çetenin, Üsküp, Köprülü, Kumanova, Demirkapı ve Kavadar şehirleri etrafında 23 değişik yerde izinsiz kazı yaptıkları ve yurt dışına tarihi eser kaçırdıkları belirlendi. Polis ekiplerinin birçok yerde yaptığı aramada keramik, bronz, metal'dan oluşan eserler, resimler, dini değerleri olan ikon ve freskler ve 121 adet eski metal para ele geçirildiği açıklandı.

Operasyon sırasında bir arabada da arama yapan polis ekipleri bu grupa ait olan 4 kişiyi tarihi eserlerle yakalarken Rosoman yerleşim yerinde de 2 kişiyi pazarlık ederken göz alına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Kültür Eserleri Koruma Müdürlüğü,Müze Çalışanları ile polislerin de olduğu açıklandı.

Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankuloska, çok sayıda farklı dönemlere ait tarihi eserlerin ele geçirdiğini uzmanların ise tarihi eserlerin değeri üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Makedon Polisinden Tarihi Eser Kaçakçılarına Operasyon Dha Dış Haber ? Makedon Polisinden Tarihi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement