Makedonya'da, Diyalog ve Hoşgörü Kültürü Konferansı Verildi - Son Dakika
Güncel

Makedonya'da, Diyalog ve Hoşgörü Kültürü Konferansı Verildi

Makedonya\'da, Diyalog ve Hoşgörü Kültürü Konferansı Verildi

Makedonya'da, Dünya Hoşgörü Günü dolayısıyla Siyasi ve Dinler Arası Diyalog ve Hoşgörü Kültürü Konferansı düzenlendi.

15.11.2013 19:15  Güncelleme: 19:31

Makedonya'da, Dünya Hoşgörü Günü dolayısıyla ''Siyasi ve Dinler arası Diyalog ve Hoşgörü Kültürü Konferansı" düzenlendi.

Makedonya Sanat ve Bilim Akademisi (MANU) ile Avrupa İşbirliği ve Güvenlik Teşkilatı (AGİT) Makedonya Misyonunun desteğiyle düzenlenen konferansa, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, MANU Başkanı Vlado Kambovski, AGİT Makedonya Misyon Şefi Ralph Brett, Avrupa Birliği (AB) Makedonya Misyon Şefi Aivo Orav, Dini Birlikler ve Dini Gruplar Komisyonu Müdürü Valentina Bojinovska, bilim adamları, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

İvanov, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, hoşgörünün küresel bir değer olduğunu ve bu değerin toplumlardaki barış, güvenlik ve istikrarın temel taşıyıcısı haline geldiğini söyledi.

Hoşgörü eksikliğinin giderek nefret içeren söylemlere dönüştüğünü belirten İvanov, ''Nefret söylemi ise özellikle internet aracılığıyla bir virüs gibi yayılarak insanların beyinlerinde yer tutmaktadır'' dedi. İvanov, bunun sonuçlarının geçmişte Balkan ülkeleriyle özdeşleştiğini, günümüzde ise küresel bir sorun haline geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı İvanov, hoşgörüsüz davranış ve düşüncelerin inançla bağdaşmadığını vurguladı.

Hoşgörü eksikliği ve nefret söylemlerinin Balkanlar ve Avrupa için tehdit oluşturduğuna işaret eden İvanov, "Radikal grupların sosyal medya üzerinden gençlerimizi avlamalarına izin verecek miyiz? İnternetin dini radikalizmin merkezi olmasına izin verecek miyiz? Eğer ki internet ortamı faydalı, olumlu, yaratıcı ve yenilikçi içerikle doldurulmazsa o zaman olumsuz ve zararlı içerikle doldurulur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya'da, Diyalog ve Hoşgörü Kültürü Konferansı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement