Makedonya Meclis Başkanı Velyanovski, Arnavutluk'ta - Son Dakika
Güncel

Makedonya Meclis Başkanı Velyanovski, Arnavutluk'ta

Makedonya Meclis Başkanı Velyanovski, Arnavutluk\'ta

Velyanovski, Arnavutluk Meclis Başkanı Meta'yı ziyaret etti.

12.12.2013 18:27

Makedonya Meclis Başkanı Trayko Velyanovski, Tiran'daki resmi temasları kapsamında, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ile görüştü.

Arnavutluk Meclisinde yapılan görüşmenin ardından iki meclis başkanı ortak basın toplantısı düzenledi.

Meta, Arnavutluk ve Makedonya arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini belirterek, iki ülkenin de Avrupa Birliği (AB) üyeliği yolunun meclislerden geçtiğini söyledi.

Arnavutluk ve Makedonya'nın, komşuluk ilişkileri bakımından diğer bölge ülkelerine örnek teşkil ettiğini belirten Meta, bunda en büyük payın Makedonya'da yaşayan Arnavut halka ait olduğunu belirtti.

Velyanovski de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydederek, "Başarılarımız, birbirmize örnek ve daha hızlı ilerlememiz adına teşvik edici olmalı" dedi.

Ayrıca, AB tarafından yakın zamanda Arnavutluk'a "aday ülke" statüsü verileceğine inandığını kaydeden Velyanovski, "Siz çoktan bunu hak ettiniz" diye konuştu.

Arnavutluk'taki temaslarına yarın da devam edecek olan Velyanovski, Başbakan Yardımcısı Niko Peleshi ve Dışişleri Bakanı Dutmir Bushati ile görüşecek. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Makedonya Meclis Başkanı Velyanovski, Arnavutluk'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement