Malezya'daki Yunus Emre Enstitüsü merkezinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Malezya'daki Yunus Emre Enstitüsü merkezinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni düzenlendi

Malezya\'daki Yunus Emre Enstitüsü merkezinde 10 Kasım Atatürk\'ü Anma Töreni düzenlendi

KUALA Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) merkezinde anma töreni gerçekleştirildi.

10.11.2022 07:55  Güncelleme: 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUALA Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) merkezinde anma töreni gerçekleştirildi.

YEE merkezindeki anma törenine büyükelçilik personeli, Malezya'da bulunan Türk vatandaşları ve öğrenciler katıldı.

Törende, Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel ve Askeri Ataşe Albay Sedat Öztürk'ün konuşmalarının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün görüntülerinden oluşan kısa bir video sunumu gerçekleştirildi.

Büyükelçi Emir Salim Yüksel, AA muhabirine, "Bugün 10 Kasım 2022, Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümü, her sene olduğu gibi bu sene de Malezya'da Kuala Lumpur Büyükelçiliğimizce Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının seneidevriyesinde bir tören düzenleyerek andık. Tabi bu türlü törenleri bizim için bir üzüntü vesilesi değil daha çok Atatürk'ün ilke ve inkılapları ve kurduğu Cumhuriyetin daha ileriye nasıl taşınabileceği yönünde bir fikir egzersizi gibi düşünmek daha iyi olur diye düşünüyoruz. Çünkü Atatürk'ün çizdiği yolda Cumhuriyetimizin, milletimizin muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarılması için millet ve devlet olarak var gücümüzle hala çalışmaktayız." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Yüksel, şunları kaydetti:

"Atatürk'ün 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi şu anda dış politikamızın temelini oluşturmakta, bu 100 yıldır böyleydi halen de aynen devam etmektedir, Atatürk'ün bu vizyonu ve politikamızın temelini oluşturan bu veciz ifadesi önümüzdeki yıllarda, inşallah yüzyıllarda dış politikamıza esas teşkil etmeye ve yön göstermeye devam edecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Malezya'daki Yunus Emre Enstitüsü merkezinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement