Manisa'da YSK Kararına Tepki - Son Dakika
Güncel

Manisa'da YSK Kararına Tepki

Manisa\'da YSK Kararına Tepki

YSK'nun aralarında BDP'nin desteğini alanların da bulunduğu 12 milletvekili adayını veto etmesine Manisa'da da tepkiler oldu.

19.04.2011 19:31

YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK) aralarında BDP'nin desteğini alanların da bulunduğu 12 milletvekili adayını veto etmesine Manisa'da da tepkiler oldu. BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan ve bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk'ün basın açıklamasına BDP Parti Meclisi üyesi Oktay Konyar da katıldı.

BDP Manisa İl Teşkilatı ve destek verdikleri bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk, parti binasının önünde basın açıklaması yaparak, 12 milletvekili adayının başvurularının reddedilmesine tepki gösterdi. Basın açıklaması öncesi BDP'liler, 'AK Parti şaşırma sabrımızı taşırmaö, 'Susma, sustukça sıra sana gelecekö sloganları attı. Basın açıklamasına Türkiye'de gerçekleştirdiği çevreci eylemlerle tanınan, BDP Parti Meclisi üyesi Oktay Konyar da katılarak destek verdi.

BDP'nin Manisa'da destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk, YSK'nın kararının Kürt sorunundaki çözümün önünü tıkayacağını söyledi. Öztürk , 'Biz Kürt sorunu ile ilgili bir çözüm yolu ararken, YSK'nın yapmış olduğu açıklama gündeme bomba gibi düştü. YSK'nın açıklamasından önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecilerin kendisine sorduğu 'Siz Güneydoğu'dan çekildiniz' sorusuna 'Hayır hayır çekilmedik. Siz göreceksiniz' cevabını verdi. Arkasından birkaç saat geçmeden 12 adayın vetosu söz konusudur. Onların arasında 7 tanesi Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'nun desteklemiş olduğu adaylardır. Bu, ülkede Kürt sorununun demokratik yollardan parlamenter sistemde çözüm yollarının tıkanmasının en somut örneğidirö dedi.

Kürt sorununun çözümü noktasında BDP'li milletvekillerinin parlamentoda çok çalışmasına rağmen AK Parti hükümeti tarafından önünün tıkandığını savunan Öztürk, 'Kürk sorununu çözeceğini belirten AK Parti hükümeti şimdi de Kürt sorununa çözüm için yola çıkan bağımsız milletvekillerinin parlamentoya gidiş yolunu kapattı. Bu hükümetin Kürt sorununa ne kadar gerçekçi yaklaştığını gösteriyor. Şimdi kendilerine sormuş olsak diyecekler ki 'Yargı bağımsızdır. Bu işin bizimle alakası yoktur. ' Ama bu ülkede yaşayan her bireyi artık kandıramazlar. Kürtlere, demokratlara, insan hakları savunucularına ve bu suçtan zarar görmüş iyi niyetli müslüman kardeşlerine sen dolayı yoldan parlamentonun kapısını kapatıyorsan, o zaman bu halkın ve kesimin mutlaka söyleyecek sözü olacaktır. Topu hiçbir tarafa atmasın. Sizin seçim beyannamenizde Kürt sorunu ile ilgili hiçbir şey yapmayacağınız ortadadır. Aslınız bu ülkede ilkel milliyetçiliği geliştirmektirö dedi.

AK Parti iktidarının inancını yaşayan müslümanları da kandırdığını ileri süren Öztürk, 'Bu antidemokratik uygulamaların önü-arkası kesilmeyecekse inansınlar ki sıra onlara da gelecek. Kardeşlik köprüsünü bozmak isteyen AK Parti iktidarı azgın sulardan geçemeyecek ve kendisi de o azgın sularda boğulacaktır. Bir suçlu aramasınlar. Bütün suç kendilerinindirö dedi. Öztürk, BDP'lilerin sabırla beklediğini belirterek, 'Gerekirse tüm demokratik kanalları işleteceğizö dedi.

BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan da, KCK operasyonu çerçevesinde tutuklu olan BDP'li belediye başkanları ve partililerin serbest bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisa'da YSK Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement