MEB'in Özel Dershanelerle İstişare Toplantıları - Son Dakika
Güncel

MEB'in Özel Dershanelerle İstişare Toplantıları

MEB\'in Özel Dershanelerle İstişare Toplantıları

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen özel dershaneler ve özel etüt eğitim merkezleriyle istişare toplantılarının sonuncusu Ankara'da gerçekleştirildi Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Büyük: ''B...

28.11.2013 15:47

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, "Bugün burada amacımız, paydaş olarak sizi dinlemek, öneri ve tavsiyelerinizi almak. Bu toplantının sonunda faydalı öneriler almış olarak döneceğiz, sizden istifade edeceğimizi ifade ediyorum" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen özel dershaneler ve özel öğrenci etüt eğitim merkezleri ile istişare ve bilgilendirme toplantılarının sonuncusu, Ankara MEB Şura Salonunda düzenlendi. Ankara'daki toplantıya, Aksaray, Ankara, Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat'tan dershane ve özel etüt eğitim merkezi temsilcileri katıldı.

Toplıntı, Müsteşar Yardımcısı Büyük, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk,  Bakanlık Müşaviri Ercan Demirci'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Müsteşar Yardımcısı Büyük, bu toplantının son toplantı olduğunu ifade ederek, temsilcilerle görüş alışverişinde bulunmak, önerilerini almak ve değerlendirmek için yapıldığını söyledi.

Eğitimcilerden bu konuda istifade edileceğini belirten Büyük, "Eğitimci arkadaşlarımızın eğitimci kişiliklerine yaraşır bir şekilde, görüşlerini özgür bir ortamda, çekinmeden ifade edeceklerini ümit ediyorum. Bugün burada amacımız, paydaş olarak sizi dinlemek, öneri ve tavsiyelerinizi almak. Bu toplantının sonunda faydalı öneriler almış olarak döneceğiz, sizden istifade edeceğimizi ifade ediyorum" diye konuştu.

-"Bu bir aile toplantısıdır"

Dershanelerin dönüşümü ile ilgili hazırlanan taslağın yeni bir çalışma olmadığını, daha önceki çalışmalarda da bu konunun yer aldığını belirten Büyük, "Bazı illerde bazı arkadaşlar kendi görüşlerini ifade etmeden çıktılar. Halbuki maksat burada üzüm yemek. Maksat burada sizin görüşlerinizi yüzyüze dinlemektir. Bu bir aile toplantısıdır, bu bir çalışma toplantısıdır. Bütün çalışma toplantılarında açılış konuşmasından sonra basın mensubu arkadaşlarımızın dışarı davet edilmesidir. Biz zaten yüz yüze görüşüyoruz" dedi.

Büyük'ün bu sözleri üzerinde salondaki temsilciler, "Basını dışarı alamazsınız. Basın yoksa biz de çıkarız. Basın kalacak burada" diye bağırdı. Bunun üzerine ayağa kalkan temsilciler, ıslık çalarak protesto ettiler. Bu sırada bazı temsilciler arasında da kısa süreli tartışma yaşandı.

Bazı arkadaşların basına mesaj verme derdinde olduğunu belirten Büyük, "Çalışmalarda usul böyledir, ancak şov yapanlara müsaade etmezseniz basın kalacak dedim. Biz bu konuda antremanlıyız" diye konuştu.

Basın mensubu arkadaşların yerini alması durumunda toplantının devam edeceğini söyleyen Büyük, "Elbette konuşacaksınız. Siz aynı düşüncelerle burdasınız. Diğer bir ilde de oldu, burada da oldu. Bir arkadaşımızın hemen niye mahelle baskısı yapılıyor onu anlamadım" dedi.

Toplantıya katılanlar, Büyük'ün konuşmasını uzun süre ayakta alkışlayarak protesto etti. Ardından, temsilcilerin görüş ve önerileri alınmaya başlandı.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel MEB'in Özel Dershanelerle İstişare Toplantıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement