Mehmetçik'ten Afganlara "Mavi Kapaklı" Yardım - Son Dakika
Güncel

Mehmetçik'ten Afganlara "Mavi Kapaklı" Yardım

Mehmetçik\'ten Afganlara "Mavi Kapaklı" Yardım

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yardım eli Afganların yüzünü güldürüyor.

15.03.2013 11:49  Güncelleme: 11:51

Sarp Özer - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yardım eli Afganların da yüzünü güldürüyor. Mehmetçiğin başlattığı ve diğer birliklerin de desteklediği "Mavi Kapak Toplama Kampanyası" ile 19 tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli Afganlara ulaştırıldı.

Son olarak toplanan 680 kilo mavi kapakla alınan 4 tekerlekli sandalye de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurye uçaklarıyla Afganistan'a götürülerek ihtiyaç sahiplerine verildi.

Kabil Bölge Komutanlığı'nda görevli Mehmetçik, 2010'dan beri birliklerinde

"Mavi Kapak Toplama Kampanyası" yürütüyor.

Türk askerinin bu anlamlı kampanyasına Kasım 2011'den itibaren diğer ülke askerleri de destek vermeye başladı. Mehmetçiğin başlattığı ve ülke geneline yayılan kampanya kapsamında diğer askeri birlikler de topladıkları mavi kapakları Türk askerlerine göndermeye başladı. Mehmetçiğin kampanyasıyla 2010'dan bugüne 19 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Son olarak Mehmetçiğin yoğun gayretiyle bölgede 680 kilogram mavi kapak toplandı. Mehmetçiğin topladığı mavi kapaklar Türkiye'ye gönderildi. Kapaklarla 4 tekerlekli sandalye alındı.

Tekerlekli sandalyeler Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kurye uçaklarıyla Afganistan'a götürüldü. Sandalyeler burada düzenlenen törenle ihtiyaç sahibi engelli Afganlara verildi. Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli Afganlar ve aileleri yardımlarından dolayı Mehmetçiğe şükranlarını iletti.

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mehmetçik'ten Afganlara 'Mavi Kapaklı' Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement