4 Müdafi Avukat, Merasim Sokak Saldırısı Davasından Çekildi - Son Dakika
Güncel

4 Müdafi Avukat, Merasim Sokak Saldırısı Davasından Çekildi

4 Müdafi Avukat, Merasim Sokak Saldırısı Davasından Çekildi

Merasim Sokak'taki bombalı saldırıya ilişkin PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 16'sı tutuklu 68 kişi yargılanmaya başladı. Duruşmada 4 müdafi avukat davadan çekildi.

14.03.2017 14:46  Güncelleme: 16:24

Ankara Merasim Sokak'taki bombalı terör saldırısının ilk duruşmasında, 4 müdafi avukatı davadan çekildi.

16'SI TUTUKLU 68 KİŞİNİN YARGILANMASINA BAŞLANILDI

Ankara Merasim Sokak'ta 17 Şubat 2016'da gerçekleştirilen ve 29 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan bombalı terör saldırısına ilişkin PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 68 kişinin yargılanmasına başlanıldı.

SANIKLAR DURUŞMAYA SEGBİS SİSTEMİ İLE KATILDI

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya müştekiler, taraf avukatları, patlamada hayatını kaybeden vatandaşların aileleri ve yakınları katıldı. Tutuklu sanıklar duruşma salonunda hazır bulunmadı, tutuklu bulundukları cezaevlerinden SEGBİS sistemi ile katıldı.

SANIK AVUKATLARI SÖZ HAKKI İSTEDİ

Kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianamenin özeti okundu. İddianamenin özetinin okunmasının ardından bazı sanık avukatları söz hakkı istedi. Avukatlar yüzyüzelik ilkesi gereği sanıkların duruşma salonunda hazır edilmeleri gerektiklerini düşündüklerini ifade ettiler.

12 SANIK MAHKEME HUZURUNDA SAVUNMA YAPMAK İSTEDİ

Avukatların talebi üzerine 5 dakikalık ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanıklara mahkeme huzurunda savunma yapmak isteyip istemediklerinin sorulmalarına karar verdi. 16 tutuklu sanıktan 12'si mahkeme huzurunda savunma yapmak istediklerini belirtirken, 4 tutuklu sanık ise SEGBİS ile savunma yapabileceklerini ifade ettiler.

4 MÜDAFİ AVUKATI DAVADAN ÇEKİLDİ

CMK ile atanan 4 müdafi avukatı, baro tarafından zorunlu müdafi olarak görevlendirildiklerini, sanıkların müdafiliğinden çekilmek istediklerini söylediler. Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, sanıkların müdafiliğinden çekilen avukatların yerine yeni avukatların atanmasını talep etti.

SANIKLARDAN KÜRTÇE SAVUNMA İSTEĞİ

Tutuklu sanıklardan 4 kişi savunmalarını Türkçe yapmak istemediklerini belirterek, Kürtçe yapacaklarını söyledi. Kürtçe savunma yapmak isteyen sanıkların, tercüman aracılığı ile savunmalarının alınması bekleniyor.

''SPOR BİR ARAÇTAN BAHSETTİ''

Terör eyleminde kullanılan aracın satılmasında aracı olduğu iddia edilen tutuklu sanıklardan İsmail İpar, davanın diğer sanıklarından olan Metin Cura'nın kendisinin arkadaşı olduğunu, Cura'nın kendisine spor bir araçtan bahsettiğini anlattı.

''UCUZ ARABA LAZIM DEDİ''

Arabanın hacizli olmasından dolayı ilk başta arabayı almaya yanaşmadığını belirten İpar, "Daha sonra kimseyi aramadım. Hasan Avsan yanıma geldi 'ucuz araba lazım' dedi. Daha sonra ben spor bir arabanın olduğunu söyledim ve o da bana alacağını söyledi. Aracın aramalı olmadığını öğrenince aracı 5 bin TL'ye aldım, 7 bin TL'ye sattım. Ben bu aracın kiralık olduğunu bilmiyordum. Sabıkalı olduğum için suç üzerime atıldı. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu.

TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

İpar, aracın bombalı saldırıda kullanıldığından haberi olmadığını öne sürerek, terör örgütü ile herhangi bir irtibatı olmadığını söyledi. Terör örgütlerini lanetlediğini anlatan İpar, suçsuz olduğunu ve bu nedenle tahliyesini talep ettiğini ifade etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 4 Müdafi Avukat, Merasim Sokak Saldırısı Davasından Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement