Merkel, Putin ve Poroşenko ile Telefonla Görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Merkel, Putin ve Poroşenko ile Telefonla Görüştü

Merkel, Putin ve Poroşenko ile Telefonla Görüştü
23.08.2014 00:50  Güncelleme: 08:33

Merkel'in bugün öğleden sonra iki devlet başkanıyla telefonla görüştüğü konu, Rusya'ya ait yardım konvoyu ve Ukrayna'daki son durum oldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile telefonla görüştüğü bildirildi.

Hükümet sözcüsü Steffen Seibert yaptığı yazılı açıklamada; Angela Merkel'in bugün öğleden sonra iki devlet başkanıyla telefonla görüştüğünü belirterek, konunun Rusya'ya ait yardım konvoyu ve Ukrayna'daki son durum olduğunu belirtti.

Seibert, Başbakan Merkel'in görüşmede Rus konvoyunun Ukrayna'nın onayı ve AGİT refakatçılarının beraberinde olmadan hareket etmesinden duyduğu endişeyi dile getirdiği ve Rusya'nın bu hareketle gerilimin artmasına neden olabileceğini ifade ettiğini bildirdi. Seibert, Merkel'in konvoy olayına Ukrayna'nın tepkisini ise övdüğünü kaydetti.

Görüşmede Rusya'nın bu tutumuna karşı yine de herkesin bu konvoyun zor durumdaki insanlara sıkıntı çıkmadan ulaşması gerektiğine işaret eden Merkel, ancak bu durumun ayrılıkçılar tarafından bloke edilen Ukrayna konvoyları için de geçerli olması gerektiğini vurguladı.

Merkel o bölgedeki güvenlik sorumluluğunun ayrılıkçıların elinde bulunduğuna dikkati çekti.

Merkel görüşmede ivedilikle ateşkes anlaşması yapılması ve sınır güvenliğini sağlanması çağrısında da bulundu ve bu konuda AGİT Temsilcileri, Rusya, Ukrayna ve diğer  kontakt gruplarının önemli rolü olduğuna işaret etti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Merkel, Putin ve Poroşenko ile Telefonla Görüştü - Son Dakika


Advertisement