Mersin'de Müstehcen Yayın Yapan 12 Şüpheliden 5'i Tutuklandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mersin'de Müstehcen Yayın Yapan 12 Şüpheliden 5'i Tutuklandı

30.07.2024 09:45

Mersin'de çocukları da alet ederek genel ahlaka aykırı yayın yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 5'i tutuklandı. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin kimlik ve adres bilgilerine ulaşıldı. Operasyon sonucunda 15 telefon, 12 SIM kart, bilgisayar, tablet ve 2 hafıza kartı ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Mersin'de müstehcen yayın yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasına göre, Siber Suçlarla Mücadele Şubesince, genel ahlaka aykırı yayın yaparak çocukları da bu duruma alet eden kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, "çocuk müstehcenliği" suçunu işlediği öne sürülen 12 zanlının kimlik ve adres bilgilerine ulaşıldı.

Teknik ve fiziki takip sonucu eş zamanlı düzenlenen operasyonda şüpheliler yakalandı.

Adreslerde 15 telefon, 12 SIM kart, bilgisayar, tablet ve 2 hafıza kartı ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 5'i çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, 1'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Müstehcen Yayın Yapan 12 Şüpheliden 5'i Tutuklandı - Son Dakika


Advertisement