Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bulak: "Futbolun Bayramı Mersin'de Olacak" - Son Dakika
Güncel

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bulak: "Futbolun Bayramı Mersin'de Olacak"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bulak: "Futbolun Bayramı Mersin\'de Olacak"

Mersin idmanyurdu pazar günü sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı.

06.02.2013 05:40

Mersin idmanyurdu pazar günü sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı.

Macit Özcan Spor Kompleksi'nde düz koşuyla antrenmana başlayan futbolcular, koşunun ardından kondisyon ağırlıklı çalıştı. Pas çalışması da yapan kırmızı lacivertli ekip, daha sonra çift kale maç yaptı. Antrenman sırasında Bulak, futbolcularına taktik verip, tek tek yakından ilgilendi.

Takım olarak çok büyük bir eksikliklerinin olmadığını belirten teknik direktör Giray Bulak, "Futbolun bayramı pazar günü Mersin'de olacak. Galibiyet parolası ile Fenerbahçe maçına hazırlanıyoruz. Kazanamadığımız, berabere kaldığımız 2 maçta canımızın yandığını, kalbimizin sızladığını hissettik. Şimdi bunu daha fazla hissediyoruz. Çünkü hem Ordu hemde Eskişehir'de iki maçta kazanmaya yakın takım bizdik. Ama deplasmandı, birer puanla döndük. Fakat 4 puanımız daha olsaydı, önümüzdeki takımları ürkütebilirdik. Hatta ligi ürkütebilirdik. Bu anlamda 4 puanı kayıp olarak görüyoruz. Genel ortalamaya baktığımız zaman hem gol atma oranı iyi, hem de yememe oranı iyi, puan olarak aşağı yukarı iyi, daha da iyisi olabilirdi" dedi.

Futbolcularının her geçen gün güçlendiğini ifade eden Bulak, "Diğer eksiklerimiz de katıldı. Sakatlarımız da katıldı. Antrenman eksiği olan oyuncularımız var. Ben Yahia'da Afrika Kupası'ndaydı, oda aramıza katıldı. Gosso'nun dışında takım halinde çalışıyoruz. Ama Mustafa Keçeli ve Ömer Aysan bir müddet daha aramızda olmayacak. Belki 3-4 hafta sonra oynayabilecek seviyeye gelecekler. Genel duruma baktığımızda oyuncularımız belki 90 dakika istediğimiz tempo da olmasa bile ama 70 dakikalık tempomuz çok iyi. İşte o 70 dakikalık süreyi de aramıza katılan arkadaşlarımızla tamamlayıp, onlara tempo yaptırıp genele nasıl yayabiliriz diye bunun çalışmasını yapıyoruz. Çünkü o arkadaşlarımız bize çok lazım. Çok önemli oyuncular" diye konuştu.

"İYİ BİR EKİBİZ"

Kompakt bir takım olduklarını söyleyen Bulak, şöyle konuştu: "Birbirini seven anlayan, birbiri ile kucaklaşan bir takım olduk. Bundan sonra bizim işimiz de zor. Bizim birbirine yakın 27 oyuncumuz var. Bir kısmı kadroya girecek, bir kısmı kadroya giremeyecek. Biraz asabiyet başlayacak. Antrenman öncesi yaptığımız toplantıda bunu konuştuk. Bundan sonra herkes çalışmasının karşılığını alacak. Çalışacak formayı da kendi giyecek. Biz oyuncuya formayı vermiyoruz, oyuncu kendi formayı alıyor. Futbolda da geçerli olan kural budur. Ama inançlı bir kadro olduk. Sloganımızda 'Biz yenilmeyen bir takım olacağız. Bizi zor yenecekler, yenen takımda çok zorlanacak. Yenilmeyen bir takım olacağız. Hep bunun peşindeyiz. Bu duygularla da antrenmanlarımız devam ediyor"

"FUTBOLUN BAYRAMI MERSİN'DE OLACAK"

Takım olarak farklı bir oyun anlaşına sahip olduklarını kaydeden Bulak, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim kendi oyun anlayışımız var. Bu anlayışımızı hem iç sahada, hem de dış sahada uyguluyoruz. Ne Ordu, Eskişehir ne de Trabzon'da farklı oynamadık. İçerde nasıl oynuyorsak, dışarıda da öyle oynuyoruz. Baskın futbolla rakip sahada oynamak istiyoruz. Bizim oyun anlayışımız bu. Bu maçta da öyle olacak. Artık takımlar birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Birbirlerinin analizlerini teknik ekipler yapıyor. Çünkü çok büyük ve yeterli analiz grupları var. Analistler çok iyi çalışıyorlar. Nasıl oynayacakları, kimin oynayacağı çok önemli değil, o gün olaya kim konsantre olacak, nasıl oyun değiştirecek onlar tartışılıyor. Bizde önemli bir gün yaşayacağız. Yani futbolun bayramı pazar günü Mersin'de olacak. Çünkü önemli bir takım, kulüp buraya geliyor. Fenerbahçe, şampiyonluk iddiası olan bir takım ama kendi sorunları ne olursa olsun, aldıkları sonuç ne olursa olsun biz kendi yolumuza bakacağız. Bizim puan sıkıntımız var. Başkanımız ve yönetim kurulumuz her dediğimizi yapıyor. Oyuncularımızda iyi, anlayışlı bir şekilde çalışıyor"

Mersin İdmanyurdu'nun tecrübeli futbolcusu Burhan Eşen ise ligde kalmayı hak ettiklerini belirterek, "Fenerbahçe zorlu bir rakip, ama bizim artık rakip ayıracak bir konumumuz yok. Ligin 2'nci yarısına iyi başladık. 3 maç geride kaldı. 3 maçta 5 puan aldık ama 3 maçtan 9 puan almamız içten bile değil. Kaçırdığımız pozisyonlar, son dakikada yediğimiz goller var. Fakat bunları geride bıraktık. Bu şehir, taraftar, kitle ligde olmayı hak ediyor. Bizim için önümüzde bir Fenerbahçe maçı var. Fenerbahçe'nin kötü gidişatı var. Bizim için önemli olan burada kendi sahamızda, seyircimiz önünde 3 puanla maçı bitirip, biraz da rahatlamak istiyoruz" dedi.

Mehmet Yıldız ise Fenerbahçe maçını mutlak kazanacaklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Büyük bir takımla oynayacağız, zorlu bir mücadele ama bizimde kendi sahamızda puan kaybetme lüksümüz yok artık. Alt sıralardan kurtulmak için bu maçı kazanmamız gerekiyor. 3 haftadır da iyi bir gidişimiz var. 3 hafta da 2 deplasman, bir içerde 5 puan. Önümüzdeki maçlarda bu daha iyi olacak. Deplasmanlardan puanla döneceğiz. Fenerbahçe maçını da kesinlikle kazanmamız gerekiyor. Olmazsa olmaz bir maç. İnşallah bu maçı kazanacağız. Taraftarlarımıza seslenmek istiyorum, bu maçta stadyumu doldurup bizi desteklesinler. Onlar, sizim için ekstra bir güç. Onların desteği ile bu maçı kazanmak istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Bulak: 'Futbolun Bayramı Mersin'de Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement