Metin Feyzioğlu: Vatandaşı Suçlayarak, Sorumlu Tutarak Hiçbir Şekilde Ülkede Siyaset Yapılamaz - Son Dakika
Güncel

Metin Feyzioğlu: Vatandaşı Suçlayarak, Sorumlu Tutarak Hiçbir Şekilde Ülkede Siyaset Yapılamaz

Metin Feyzioğlu: Vatandaşı Suçlayarak, Sorumlu Tutarak Hiçbir Şekilde Ülkede Siyaset Yapılamaz

İş) Burdur Şubesi tarafından düzenlenen 'Neden Hukuk Neden Demokrasi' konulu konferansa katıldı.

17.03.2016 23:30

İş) Burdur Şubesi tarafından düzenlenen 'Neden Hukuk Neden Demokrasi' konulu konferansa katıldı. Öğretmenevi'ndeki konferansta konuşan Metin Feyzioğlu, "Kazanıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Soru, orta ve uzun vadede Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanmaya devam edip etmeyeceğidir. İşte bunun için konuşmalıyız, ortak akıl üretmeliyiz. Milli birlik ve beraberliğimizi yeniden sağlamayı, yeniden 'Türk milletiyiz' demeyi başarmalıyız" dedi.

'O HENDEKLER KAPATILACAK'

PKK terör örgütünün kısa vadede yenildiğini söyleyen Metin Feyzioğlu, "Diyeceksiniz ki 'Ankara'da üst üste 3 tane katliam yaptı.' Maalesef Türkiye Ortadoğu'da bir şekilde menfaati olan, at oynatan bütün devletlerin istihbarat örgütlerinin tiyatro sahnesine dönüşmüş durumda. Ortadoğu'daki terör örgütleri eliyle yürüyen vekalet savaşı, yani arkalarında başka devletlerin olduğu, önde başka örgütlerin savaştığı vekalet savaşı maalesef Türkiye sınırlarının içine de düştü. Bu gerçek ortada iken niçin 'PKK yeniliyor' dedim. Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücü karşısında asker ve polisin ortak hareketi karşısında terör örgütünün kalkışmasını başarıya ulaştırması söz konusu bile olamaz. Bu noktada kimsenin size umutsuzluk aşılamasına izin vermeyin, terör örgütünün propaganda mekanizmasının hedefi olduğumuzu unutmayın ve amacının gözümüzdeki yaşam umudunu almak olduğunu daima aklınızda tutun ve izin vermeyin. O hendekler kapatılacak, bu teröristler kazınacak" diye konuştu.

'ESNAF BATTI, HALK CANINDAN BEZDİ'

PKK'nın Güneydoğu'da halkın büyük kesiminin nefretini kazandığını vurgulayan Metin Feyzioğlu, "Esnaf battı, halk canından bezdi, evinden yurdundan oldu. Devletin mahkemesi yerine örgütün mahkemesinde hesap vermeyi içine sindiremedi. Terör örgütü hendekler kazdıkça, çocukları o hendeklere zorla gözcü olarak dizdikçe, öğretmenleri vurup okullarından uzaklaştırdıkça, okulları yaktıkça halkın nefretini kazandı" dedi.

'VATANDAŞI SUÇLAYARAK SİYASET YAPILAMAZ'

Türkiye'deki siyasetin topyekun şekil ve anlayış değiştirmesi gerektiğini de savunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, şöyle dedi:

"Bir muhalefet partisi gerçekten iktidara talip olmak istiyorsa öncelikle hükümetin bakanlıklarında, her bir bakanlık için en az 3- 5 adayını vitrine koyabilmesi gerekir. Vatandaşı suçlayarak, sorumlu tutarak hiçbir şekilde ülkede siyaset yapılamaz. Vatandaşa 'makarna, kömür alıyorsun oyunu satıyorsun' demek ahmaklıktır. Bu, o vatandaşa hem 'sahtekar' demek hem de arkasından oyunu istemektir. Birisi siz 'sahtekar' dedikten sonra gelip oy isterse vereceğiniz cevap nedir? Vatandaşa o kömürü de, o ihtiyacı da sosyal devlet ilkesi gereği vereceğini söylemek ayrıdır, lütuf olarak vermek ayrıdır."

Konferans sonunda Eğitim- İş Şube Başkanı Halil Ercan, Metin Feyzioğlu'na çeşitli hediyeler vererek teşekkür etti.

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Metin Feyzioğlu: Vatandaşı Suçlayarak, Sorumlu Tutarak Hiçbir Şekilde Ülkede Siyaset Yapılamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement