Mevlana Nizam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika
Güncel

Mevlana Nizam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mevlana Nizam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Din-Bir-Der tarafından Cuma Namazı çıkışı geçen gün idam edilen Bangladeş cemaati lideri Mevlana Nizam için gıyabi cenaze namazı kılındı.

14.05.2016 18:45  Güncelleme: 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Din-Bir-Der Şube Başkanı Şakir Güven, "Suriye de, Filistin'de, Yemen'de, Afganistan'da, Bangladeş'te, Arakan'da ve Mısır'da Müslümanların canı, malı, namusu pay mal olurken adı Müslüman ülkelerin insanları birbirlerinin boynunu vururken, sözde İslami ve ümmeti dava edinen şeyhlerin, seydaların, mollaların, mangalda kül bırakmayan ilahiyatçıların Allah için söyleyecek sözleri yok mudur?" dedi.

Cuma Namazı sonrası Dergah Camii'nde toplanan kalabalık önce gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından basın açıklaması yaptı. Toplanan grup adına basın açıklamasını yapan Din-Bir-Der Şuba Başkanı Şakir Güven, "Herkesçe malumdur ki; Bangladeş cemaati İslam lideri Mevlana Nizam-i geçtiğimiz Perşembe günü zalim Bangladeş hükümeti tarafından haksız ve dayanaksız gerekçelerle idama mahkûm edilmiştir. Görülüyor ki yeryüzünde batıla gönül veren İblisin yardımcıları var oldukça ve bunlar hâkim ve hükmedici oldukları sürece bu idamların ne ilki ne de sonu olacaktır. Suriye de, Filistin'de, Yemen'de, Afganistan'da, Bangladeş'te, Aarakan'da ve Mısır'da Müslümanların canı, malı, namusu pay mal olurken adı Müslüman ülkelerin insanları birbirlerinin boynunu vururken, sözde İslami ve ümmeti dava edinen şeyhlerin, seydaların, mollaların, mangalda kül bırakmayan ilahiyatçıların Allah için söyleyecek sözleri yok mudur? Müslümanlar gelin Rabbimizin istediği gibi birlik olalım birbirimize Allah'ın selamını esirgemeyelim ve birbirimizi canı gönülden sevelim birlik olalım. Eğer bir ve beraber olmazsak hepimiz bir bir yok olur gideriz. Çare İslam birliğidir İslam birliğinde kuracak olanlar Müslümanlardır. Atıl durumda olan ve İslam birliğinin temelinin atıldığı D-8'ler bir an evvel zaman geçirmeden harekete geçirilmelidir ki mazlumun hakkını koruyacak zalimlere de dur diyecektir. Hepinizi Allaha emanet ediyor İslam'ın aydınlık sabahında kuran nizamının gölgesinde buluşmak üzere" dedi.

Grup yapılan basın açıklamasından sonra tekbir getirerek, dağıldı.

NİZAMİ'NİN İDAMINA BİR TEPKİ DE CEYLANPINAR'DAN GELDİ
Bangladeş Cemaat-i İslam Partisi lideri Motiur Rahman Nizami'nin Bangladeş hükümeti tarafından geçtiğimiz günlerde idam edilmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları Cuma namazı çıkışı basın açıklaması düzenledi. Ulu Cami önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında idam edilen Rahman Nizami'nin resim ve sözlerinin yazılı olduğu pankartlar taşındı.
Birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği basın açıklamasını Ceylanpınar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Ensar-Der) Başkanı Mehmet Gül okudu. Gül, "Yine bir alim dar ağacına gönderildi. Bangladeş'te Cemaat-i İslami Liderlerinden Rahman Nizami, sudan bahanelerle katledildi. Bu ilk değil son da olmayacak." diyen Gül, zalimlere karşı tepki konulması gerektiğini belirtti. Gül, "Artık uyanma, ümmetin dertleriyle dertlenme vaktidir. Susmamak, zalimlere karşı tepkimizi koyma vaktidir. Bugün bizler sessiz kalırsak Allah'ın huzuruna çıktığımızda nasıl hesap vereceğiz" dedi. (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Mevlana Nizam İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement