MHP eski MYK üyesi İsmail Hakkı Küpçü, bir Türkiye sevdalısı olarak şehit babalarının acılarını paylaştığını söyleyerek, "Gerektiğinde hepimiz bu vatan için şehit olmayı göze almak zorundayız. Kaybettiğimiz her genç, hepimizin evladıdır. Şehitlerimiz ölmediler. Mezarlarında bizleri seyrediyorlar. Peki, biz diriler mezarlığından nereyi seyrediyoruz?" dedi.
MHP eski MYK üyesi ve Genel Başkan adayı İsmail Hakkı Küpçü, Şehit Aileleri Federasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Şehit askerlerin fotoğraflarıyla donatılmış salonda gerçekleşen sohbette şehit babaları, Küpçü'ye kırgınlıklarını anlattı. Şehit aileleri, Uludere'deki olayda ölenlerin ailelerine kişi başı 123 bin TL tazminat ödediğini ancak olay yerine giderken trafik kazası gibi sebeplerle öldü denilerek şehit sayılmayan evlatları için mahkeme kapılarında gezdiklerini aktardı.
Bir Türkiye sevdalısı olarak şehit ailelerinin acılarını paylaştığını söyleyen Küpçü, "Gerektiğinde hepimiz bu vatan için şehit olmayı göze almak zorundayız. Kaybettiğimiz her genç, hepimizin evladıdır. Şehitlerimiz ölmediler. Mezarlarında bizleri seyrediyorlar. Peki, biz diriler mezarlığından nereyi seyrediyoruz?" diyerek ilgilileri uyardı.
Küpçü, "Şehitlerimiz gururla dalgalanan bayrakların altında gururla yürüyorlar. Biz öldüğümüzde nasıl yürüyeceğiz?" diye sordu.
'Adalet bizim hakkımız değil mi' diyen şehit aileleri adına konuşan Federasyon Başkanı Hamit Köse, "Tek arzumuz, adaletin eşit dağıtılmasıdır. Biz Silopi'de kurulan mobil mahkemelerin savcıları hakkında suç duyurusunda bulunduk, soruşturma izni vermediler. Ama PKK ile ilişkisi olduğu söylenenleri kurtarmak için yasa çıkardılar. Bu ve benzeri uygulamalar evlatlarını kaybeden biz şehit ailelerini derinden yaralamaktadır" dedi. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › MHP Eski Myk Üyesi Küpçü, Şehit Aileleri Federasyonu'nu Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.