Muğla'nın Milas İlçesi'nde, İmam Hatip Ortaokulu'nun kademeli olarak Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu binasına taşınması tepkilere neden oldu. Eğitim-Sen Milas İlçe Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nünün kararını protesto edip, iptali için imza kampanyası başlattı.
Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Güneş Mahallesi'ndeki 5 derslikli binada eğitim veren, 75 öğrencili Milas Ahmet Hamdi Helvacıoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun kademeli olarak İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'na taşınmasına karar verdi. Bu kapsamda 17 derslikli, 416 öğrencisi bulunan, 20 öğretmenin görev yaptığı Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'nun üç katlı binanının son katı imam hatip ortakoluna tahsis edildi. Önümüzdeki yıllarda öğrenci kabul edilmeyecek olan Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'ndaki öğrencilerin mezun edilmeleriyle birlikte binanın tamamen imam hatip ortaokulu olarak hizmet vereceği bildirildi. Emek ve İsmetpaşa Mahallesi'ndeki öğrenci ve veliler, mahallerindeki tek ortaokulun da imam hatibe dönüştürülmesine tepki gösterdi.
"EĞİTİM SİSTEMİ İMAM HATİPLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR"
Eğitim-Sen Milas İlçe Temsilciliği üyesi bir grup, Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesi için alınan kararı okul önünde protesto edip, iptalini istedi. Eğitim-Sen Milas İlçe Temsilcisi Mustafa Ali Demirci grup adına yaptığı açıklamada, "Emek ve İsmet Paşa Mahallelerine hizmet veren tek ortaokul olan Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu 'ben yaptım oldu' mantığıyla kademeli olarak imam hatip ortaokuluna dönüştürülmüştür. Gerekçe olarak ise imam hatip ortaokulunun şehir dışında olması nedeniyle öğrencilerin talep etmediği, öğrenci sayısının az olduğu ve öğrenci velilerinin isteği gösterilmekte. Bu anlayış 4+4+4 süreciyle başlayan, zorunlu din derslerinin yanına seçmeli din dersleri konularak genişletilen, TEOG ile daha da ileri taşınarak Türkiye'deki toplumsal yapıyı din temelli olarak değiştirmek ve eğitim sistemini imam hatipleştirmektir" dedi.
"ÇOĞUNLUK MAĞDUR EDİLMİŞTİR"
Demirci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesiyle, her iki mahallenin öğrencileri evlerinden çok uzakta yer alan okullara gitmek zorunda kalacak. Ailelerin ekonomik durumu gözönüne alınmadan öğrenci velilerinin sırtına bir de servis ücreti eklenecek. Öğrenciler, öğle aralarında evlerine gidip gelemeyeceği için veliler çocuğuna ek harçlık vermek durumunda kalacak. Bu yıl iki mahallenin beşinci sınıfına gidecek öğrencilerine adres kaydına bakılmaksızın Sakarya, Merkez, Dr. Mete Ersoy Ortaokullarına kayıt yaptırmaları sağlandı. Bu durum, bu okullarda öğrenci sayılarını arttırmış sınıflar 35 - 40 kişiye ulaştırmıştır. Böylece bu okullarımızda da eğitim ve öğretimin kalitesi düşürülmüştür."
Demirci velileri, mücadelelerini birlikte büyütmek için destek olmaya çağırarak konuşmasını sona erdirdi.
Açıklamanın ardından, Zekeriya Gümüşkesen Ortaokulu'nun, İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmesi kararının iptal edilmesi için imza kampanyası başlatıldı. - Muğla
Son Dakika › Güncel › Milas'ta 'Okuluma Dokunma' İmza Kampanyası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?