Milletvekili Çetin Uçaktan İndirilmek İstendi - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Çetin Uçaktan İndirilmek İstendi

Milletvekili Çetin Uçaktan İndirilmek İstendi

AK Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Muhammed Çetin, THY uçağından indirilmek istendi ve 3 saatlik rötarın ardından Pakistan'a uçabildi.

21.02.2014 23:02  Güncelleme: 08:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı’ndan saat 20.00’da Pakistan’a hareket etmesi gereken THY uçağında 3 saat 5 dakika VIP krizi yaşandı. İslamabad uçağında, çok sayıda boş yer olduğu, pilotun uçmayı kabul ettiği halde koltuk numaralarıyla ilgili bir problemden dolayı eski AK Parti Milletvekili Muhammed Çetin uçaktan indirilmeye çalışıldı. Muhammed Çetin'in 3 saatlik rötarın ardından uçuşuna koyulan engelin kaldırıldığı ve diğer yolcularla birlikte Pakistan'a uçtuğu öğrenildi.

ÇETİN: UÇAKTAN İNDİRİLMEK İSTENDİM

Üç gündür uçuşlarında zorluklar çıkarıldığını dile getiren Çetin, uçakta boş yerler olduğu halde sürekli olarak ertelendiğini ve uçuş sistemin kendisini vekil olarak tanımadığını söyledi. Uçak kalkmadan uçağı durdurduklarını ve indirilmek istendiğini söyleyen vekil, saatli bir programa gittiğini ve bunun sabote edilmek istenmiş olabileceğini dile getirdi.

UÇAKTA YAŞANANLAR

Muhammed Çetin uçakta yaşanılanları şöyle anlattı: "Ben istifa ettikten sonra 3-4 sefer uçmaya kalktığımda sistem sizi tanımıyor ile karşılaştım. Tamam milletvekili olduğunuz gözüyor, biletiniz burda  gözüküyor fakat size bilet kesmeye kalktığımızda ekonomiye atıyor ya da bir sonraki uçağa atıyor demeye başladılar. İlk Ankara'ya gidişte oldu bu, İzmir milletvekili İlhan İşbilen ile giderken bize iki uçak kaçırttırıp 3.cü uçağa bindirdiler. Şöyle diyorlar 'tamam İlhan Bey gidebilir, fakat sizi sistem görmüyor. Bekliyoruz, sağa - sola telefon ediyoruz. Telefon gelecek derken efendim uçuş vakti geçti kapı kapandı bir sonraki uçağa binin.' Bu sırada İlhan beyde götürmediler arabada beklettiler. Oda uçuş ertelendi deyince indi geldi. İkinci uçağa aldık dediler. Bu seferde upgreatini yapamıyoruz, sistem sizi görmüyor, sizi ekonomiye atıyor halbuki uçak boş.

"RENCİDE EDECEK ŞEKİLDE UÇURDULAR"

Neyse ona da binemedik, üçüncü uçakla uçtuk. Fakat beni yine bütün milletin önünde rencide edecek şekilde en arkada uçurttular. Daha sonra Ankara'dan gelirken yer yok dediler. Ben yine arka tarafa oturdum fakat baktım ön taraflar boş. Bugünde İstanbul'dan Pakistan'a gidiyorduk, vekil arkadaşlarımla 3 gün önce biletlerimizi aldık. Habire telefon ediyoruz, Ulaştırma Bakanlığı'na, Meclis'e, Meclis Başkan Yardımcısı'na, Cemil beyin de bundan haberi var. Diyorum ki beni uçaklarda yer yok diye bekletiyorlar. Sonra da yer yok diyorlar. Bu nasıl oluyor? diyorum. Olamaz böyle bir şey özlük haklarınıza aykırı dediler. Neyse uçağa bindik, sonra beni normal vatandaş gibi ekonomide bir yere aldılar. Sonra ben ön tarafta iki yerin boş olduğunu gördüm. Sırf araştırmak için ya dedim buralar niye boş? Pilotlar dinlenmek isterse diye bıraktık dediler. Pilotlara sorar mısınız böyle kısa bir uçuşta dinleniyorlar mı? Pilotlar yok biz gerek duymuyoruz geçmeyeceğiz dediler. Bunun üzerine uçak amiri, kabin amiri ve yer amiri tamam vekilim geçebilirsin iki tane boş yer var dediler. Ben oraya geçtim uçak perondan ayrıldı.

"BUYRUN İNİN DEDİ"

Uçak tam pistin başına gelirken uçak birden durdu. Daha sonra pilot bey bir yolcumuz inmek istiyor diye anons etti. Daha sonra yerden sivil bir arkadaş geldi vekilim çantanızı uçaktan çıkardık buyurun inin dedi. Ya ben inmek istemiyorum. İnmek istediğime dair bir şey demedim. Saat 20.00 uçağı 22.30 oldu hala bekletiliyor. Beni uçaktan polis ile çıkartacaklarını söylediler. Uçağın aşağısına polisleri getirdiler. Benimle başkalarına gözdağı vermek için beni kullanıyorlar. Ben uçaktan inmedim koltukta oturuyorum. Uluslararası uçuş kurallarını ihlal ettiğim için beni uçaktan indireceklermiş öyle söylüyorlar."

TÜRK HAVA YOLLARI KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI
 
Olayın ardından THY açıklama yaptı. İşte o açıklama;

İstanbul Bağımsız Milletvekili Muhammed Çetin, Türk Hava Yolları ile son donemde yaptığı seyahatler sırasında uçak içinde şirketin aleyhinde konuşmalar yaparak kurumsal kimliğimizi rencide etmiştir. Bu gelişmeler üzerine Türk Hava Yolları yönetimi İstanbul bağımsız milletvekili Muhammed Çetin'i uçuşlara upgrade etmeme kararı almıştır.
 
Bugün akşamki İslamabad uçağında uçuşu bulunan Sayın Çetin, ekonomi biletiyle yer almasına karşın uçak içinde hakkı olmadığı halde başka yolcuya ait business sınıfındaki koltuğa oturmuştur. Kabin ekiplerinin uyarısı üzerine ekonomide uçmayacağını ve inmek istediğini söylemiştir. Daha sonra uçak kapı açmış ancak Sayın Milletvekili inmekten vazgeçmiştir. Bunun üzerine gerekli tutanaklar tutularak işlem yapılmıştır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
Türk Hava Yolları
Basın Müşavirliği
 
Öte yandan THY'nin milletvekili hakkında dava açacağı öğrenildi. Uçağı pist başında "ineceğim" diyerek geri çeviren vekilin uçuş güvenliğini tehlikeye attığı ve uçağı rötara soktuğu gerekçesiyle dava açılacağı kaydedildi.

Muhammet Çetin'in konuyla ilgili tweet'leri

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Milletvekili Çetin Uçaktan İndirilmek İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • normal vatandaş: ne demek normal vatandaş gibi en arkaya attılar ekomonik sınıfta uçurdular, sen kimsin de normal vatandaşı küçümsüyosun vekilsen vekilsin, arka taraf gideceğin yere gitmiyor mu, öne geçince rahatladın mı başın göğe erdi mi? 65 12 Yanıtla
  • mahmut: zaman gazetesinin haberiyse yalandır inanmayın...hükümeti karalıyo.. 30 45 Yanıtla
    dumrul: hangikafadasın arkadaş aşşaj rızasi için bir defa olsun gerceği görmeyi düşün 0 0
  • MR BORA: hadi git ordan seni kim tanir 17 20 Yanıtla
  • omer: ZAMAN gazetesinin haberini gordukten sonar !!!! okumadim :) gerek yok zaten ama anlasilan chp mhp birlesip zaman gazetesine abone oluyorlar :) 13 24 Yanıtla
  • İHL Lİ ÖĞRETMEN: Muhammed hocam AKP yi ben 10 yıl önce 2004 de tanıdım,Tamamen kapitalist ve düzenbazların partisi. Siz geçte olsa öğrendiniz. Sana yapılanları mislisiyle ödeyecekler hiç üzülme. 27 10 Yanıtla
  • rasto: Fakat beni yine bütün milletin önünde rencide edecek şekilde en arkada uçurttular. şu kullandığı cümleye bak ya başli başına hakaret 24 7 Yanıtla
  • erka: sayın vekil salltanat uçağından indin halk uçağına bindin...........şimdi say bakalım ihanetleri......hırsızlıkları......atatürkü nasıl yok ettiğinizi.....miğden bulanıyormu bunuda yaz......sonuçta .......TÜRKİYE ŞEYH VE MÜRİTLER ÜLKESİ OLMAYACAK..............bunu söyle..... 20 8 Yanıtla
  • cem: Gerzeksın o normal vadandaş olmasa sen nesın p.... 18 8 Yanıtla
  • Abdullah Musaoğlu: Eskiden seni hiç tanımazdık, seni milletin vekili olarak seçtik sen seni seçenlere ihanet ederek derin locaların vekilliğini seçtin. Nefret söyleminle önce meclise hakaret ettin. Şimdi kolları sıvamış, yavaştan yavaştan bütün kurumları fitne kazanına çevirmeye niyetlenmişsin. Sen THY'ye iftiar edeceğine ortalığı karıştıracağına, önce milletten cukkaladığın o paraları millete iade et. 8 18 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement