Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta - Son Dakika
Güncel

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas\'ta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Refakatçi Oteli'nin temel atma törenine katıldı.

07.07.2012 14:37

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılan Refakatçi Oteli'nin temel atma törenine katıldı.

Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, hastanelerde hasta refakatçilerinin kalacak yer problemi yaşadığını belirterek, temeli atılan Refakatçı Oteli'nin bunu ortadan kaldıracağını söyledi.

Otel durduğu sürece, Türkiye'nin dört bir tarafından gelerek burada kalanların, "kim yaptırdıysa Allah razı olsun onlardan" diyeceklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

"İnşallah bu bir başlangıç olur. Ben Altındağ Belediyesi'ni de biliyorum. Türkiye'nin dört bir tarafından hastalar geldiğinde bana da çok müracaat ederlerdi. Ben belediye başkanlığına gönderirdim. Hastanede bizim hastamız yatıyor diye bir kağıt alana, belediye başkanlığı misafirhanesinde kalabilmek mümkündü. Refakatçi önemlidir, Biz de Milli Savunma Bakanlığı olarak Askeri Hastanelerde Kalan Refakatçilerin Besleme Kanunu diyoruz, yani hastaya yemek verdiğimiz gibi, yanında kalan refakatçiye de yemek verebilmek, besleme katkısında bulunabilmek için de yeni kanun çıkardık."

Bakan Yılmaz, otelin Sivas'a ve Cumhuriyet Üniversitesi'ne hayırlı olmasını dileyip, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve oteli yaptıran hayırsever iş adamı Ahmet Ünal, 90 yataklı otelin protokolünü imzaladı.

Daha sonra, Bakan Yılmaz, iş adamı Ahmet Ünal ve eşi Özlem Ünal butona basarak otelin temeline ilk harcı attı.

Törene, Sivas Valisi Ali Kolat, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk, Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Ali Turan, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ve diğer protokol üyeleri katıldı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement