Misafir Öğrencilere Geçmişten Günümüze Türk Kültürü Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Misafir Öğrencilere Geçmişten Günümüze Türk Kültürü Tanıtıldı

Misafir Öğrencilere Geçmişten Günümüze Türk Kültürü Tanıtıldı

Çeşitli ülkelerden Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen gençlere Türk kültürü tanıtıldı.

23.11.2012 14:30

Çeşitli ülkelerden Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen gençlere Türk kültürü tanıtıldı.

İtalya, İspanya, İngiltere, Letonya, Romanya, Polonya ve Bulgaristan'dan gelen ve 5 gün boyunca İnegöl'de ağırlanan 18 katılımcıya, Hotel Angelacoma'da düzenlenen programla proje sertifikaları takdim edildi. Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Milli Eğitim Şube Müdürleri Özer Yılmaz ve Mustafa Karaarslan, öğrenciler ve yabancı misafirler katıldı.

Yemeğin ardından programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "5 gün önce ilçemizde konuk ettiğimiz misafirleri bu akşam programla uğurluyoruz.

Zaman çok hızlı geçti. Konuklarımız gerek biz gerekse arkadaşlarımızla güzel bir ilişki kurdular. Birbirimizi çok sevdik ama maalesef ayrılıyoruz. Bizleri bu program kapsamında ağırlayan Rumeli Türkleri, Bal-göç ve Kafkas Folklor ve Kültür Derneklerinin Başkan ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Projenin hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, herkese teşekkür ediyorum. Proje dışında da İnegöl'e gelirseniz, burada sizlere kapılarımız açık olacaktır. Bu ve bunun gibi projelerde buluşacağımıza inanıyorum. Çünkü, dünya her gün küçülmekte, küçülen dünyada da mutlaka tekrar karşılaşacağımıza inanıyorum. İnşallah ülkelerinize sağlıklı bir şekilde dönersiniz" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyoruz. İnşallah ülkemiz ve şehrimiz hakkında iyi kanaatler içerisinde, bizim ilçemizin de birer gönüllüsü olursunuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vehbi Koç Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ekip tarafından bir defile sunuldu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Misafir Öğrencilere Geçmişten Günümüze Türk Kültürü Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement