Mısır'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Bombalı Saldırılar

Mısır\'daki Bombalı Saldırılar

Kuveyt, BAE, Filistin, Cezayir ve Arap Birliği, Mısır'da meydana gelen bombalı saldırıları kınadı.

24.01.2014 19:30

Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Filistin, Kuveyt ve Arap Birliği, Mısır'ın başkenti Kahire'de meydana gelen bombalı saldırıları kınadı.

Cezayir Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ammar Bilani, yayınladığı basın açıklamasında, "Cezayir, Kahire'deki bombalı saldırıları kınamaktadır. Bu saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, Mısır halkına da her zaman yanında olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ise açıklamasında, saldırılarla Mısır'ın güvenlik ve istikrarının sarsılmak istendiğini belirterek, ülkesinin Mısır hükümetine desteğini vurguladı.

Filistin Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da saldırılar kınanırken, "Filistin halkının Mısırlıların yanında olduğu" kaydedildi.

Kuveyt Resmi Haber Ajansı'nın (KUNA) haberine göre, dışişleri bakanlığından bir yetkili, Kahire'de yaşanan bombalı saldırıları kınadıklarını belirterek, Mısırlıları, "ülkelerine karşı hain tuzaklar kuranların emellerini boşa çıkarmak için" birlik olmaya çağırdı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi tarafından yayınlanan basın açıklamasında, "Bu çirkin olayı planlayan, teşvik eden ya da düzenleyen her kimse en ağır cezaya çarptırılmalıdır" denildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de bomba yüklü araçlarla düzenlenen 4 saldırıda 6 kişi ölmüş, 91 kişi yaralanmıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Bombalı Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement