İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, Mısır'da darbe sonrası yapılan seçimlerde cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi'yi telefonla arayarak tebrik ettiği bildirildi.
Başbakanlık basın ofisinden yapılan açıklamada, Peres'in Sisi'yi arayarak tebrik ettiği ve İsrail ile Mısır arasında imzalanan Camp David Barış Anlaşması'nı korumak ve ilişkileri geliştirme konularında kararlı olduklarını vurguladığı belirtildi.
Peres'in ayrıca Mısır halkının refah ve başarısını arzu ettiği, Sisi önderliğinde büyük başarılara ulaşmasını umduğunu ifade ettiği aktarılan açıklamada, Sisi'nin de Peres'e "sıcak sözlerinden" dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.
Başbakanlık Sözcüsü Ofir Gendelman, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Sisi'yi telefonla arayarak tebrik ettiğini açıklamıştı.
Mısır Yüksek Seçim Kurulu, 26-27-28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini, 23 milyon 780 bin 104 oyla eski savunma bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin kazandığını ve geçerli oyların yüzde 96,91'ini aldığını açıklamıştı. - Kudüs
Son Dakika › Güncel › Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.