Muhtarlarla İftar Yemeği - Son Dakika
Güncel

Muhtarlarla İftar Yemeği

Muhtarlarla İftar Yemeği

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Mahalle Muhtarlarıyla İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi.

07.09.2010 14:41  Güncelleme: 14:42

Belediye çalışmaları hakkında muhtarlara bilgiler veren Başkan Ürgüp, göreve geldikleri bir buçuk yıllık sürede altyapı, su, yol, kaldırım ve asfalt gibi hizmetleri Sivas'ın hemen her mahallesine götürmek için olağanüstü gayret gösterdiklerini söyledi.

Paşafabrikası Kütük Ev'de mahalle muhtarlarına iftar yemeği veren Başkan Ürgüp, Sivas'ın sadece İstasyon ve Atatürk Caddelerinden ibaret olmadığını her fırsatta ifade ettiğini belirterek, Karşıyaka'daki bir caddenin de en iyi hizmeti almaya layık olduğunu vurguladı.

Sivas'ın bir Anadolu şehri olduğunu ifade eden Başkan Ürgüp, ramazan ayında yapılan kültürel faaliyetlerin yanı sıra sportif etkinliklerin de ilimiz turizmi için son derece önemli olduğunu söyledi.

Belediye'nin bir insanın doğumundan ölümüne kadar her işi ile ilgilenmek durumunda olduğunu ifade eden Başkan Ürgüp, "Biz bu işten bıkkınlık göstermeyiz. Ama siz muhtarların desteği olursa, elbirliği ile işler daha kolay çözülür. Biz yönetim olarak siyasi partilerin hiçbiriyle bir sorunumuz yoktur."dedi.

Gündeme yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Ürgüp, Akdeğirmen Mahallesindeki halı fabrikası'nın otopark yapılması teklifinin Ak Parti Sivas Milletvekili Mustafa Açıkalın'dan geldiğini kaydeden Başkan Ürgüp, teklifi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Başkan Ürgüp, İl Genel Meclisi'nin tahsisinin ardından konuyu Belediye Meclis gündemine alacaklarını ifade etti.

Belediye çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi veren Başkan Ürgüp, "Şehir içerisindeki parka bahçeye çok önem veriyoruz.

Yukarı Tekke Mezarlığı'nın altındaki 48 dönümlük alan da park olacak. Bu yıl 3'ü büyük bölge parkı olmak üzere toplam 15 park yaptık. Aksu'nun devamını yapıyoruz. Yeni mermer çeşmeler yapacağımız Yukarı Tekke ve Halifelik Mezarlığı'ndaki eski mezar taşlarını okutturacağız.

Şehrin yarısında tatlı su çeşmeleri var. Diğer yarısının ihtiyacını da taşıyarak karşılamaya çalışıyoruz. Baraja terfi hattı yapılırsa, çeşmeden akan sular, kireci azalmış, biyolojik arıtmadan geçirilmiş içilen su haline gelecek.

Sayın Milletvekilimiz Mustafa Açıkalın ile istişare halinde, 4 Eylül Barajı'nın etrafında koruma alanı oluşturacağız.

15 – 16 milyon (trilyon) civarında paraya mal olacak bu çalışmanın yapılması için hükümet desteği çok önemlidir. Bunun yüzde 75'ini hibe ile karşıladığımızda, geri kalanına da inşallah bir formül bulağız.

Sıcak Çermik alanı düzenlendi. Bir yatırımcı gelecek. Belki iki yatırımcı olacak. Şehir içinde Otobüs Terminal'ine bir otel, bir alışveriş merkezi yapımı için arsa üretimi devam ediyor. Eski fuar alanın imarı devam ediyor.

Kış döneminde başlamayı planladığımız Eski Sanayi ile Karşıyaka Köprüsü'nün bağlantı yollarını bahara kadar bitirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Sivas Belediyesi'nin ekip olarak gece gündüz çalıştığını kaydeden Başkan Ürgüp, Atatürk Caddesi'nde 5 ayrı kurumun iş yaptığını belirterek, bu sebeple ortaya çıkan aksaklıkların tamamlanmasının ardından orada güzel bir yürüyüş alanı oluşacağını söyledi.

Çorapçı ve Kolağası konaklarında restorasyon çalışmalarının başladığını belirten Başkan Ürgüp, Kadir Gecesi'ndeki sahur programında Ulu Cami'de olan yoğunluğu gördükten sonra çevre düzenlemesi çalışmaların bir an önce başlatacaklarını ifade etti.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Duran Koç ise Sivas Belediyesi'nin çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e teşekkür etti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün Paşafabrikası Kütük Ev'de verdiği iftar yemeğine, Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Uysal, Hayri Köse, Mustafa Çimen ve Mehmet Avcı ile mahalle muhtarlar katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Muhtarlarla İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement