Nasreddin Hoca'nın Doğum Yeri Tartışması - Son Dakika
Güncel

Nasreddin Hoca'nın Doğum Yeri Tartışması

Nasreddin Hoca\'nın Doğum Yeri Tartışması

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde, AK Parti'li Cevat Nuri Bozoğlu, Nasreddin Hoca'nın doğum yerinin Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'ne bağlı Hortu Köyü değil, eski adı 'Hortu' olan Ortaköy olduğunu savundu.

25.07.2011 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir İlçesi'nde, Ortaköy Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Cevat Nuri Bozoğlu, Nasreddin Hoca'nın doğum yerinin Eskişehir'in Sivrihisar İlçesi'ne bağlı Hortu Köyü değil, eski adı 'Hortu' olan Ortaköy olduğunu savundu.

Ortaköy Belediye Başkanı Cevat Nuri Bozoğlu, beldelerinde 30-31 temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan 'Tarım, Balıkçılık, Kültür, Sanat Şenlikleri ve Sünnet Şöleni' hakkında bilgi vermek için Akşehir Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik'in de katıldığı toplantıda Başkan Cevat Nuri Bozoğlu, Nasreddin Hoca'nın doğum yerinin Ortaköy Beldesi olduğunu savundu.

Ortaköy Beldesi'nin eski adının Hortu olduğunu öne süren Başkan Bozoğlu, "Araştırmacı-yazar Muharrem Bayar ve merhum İsmail Hakkı Konyalı, belgelerle Ortaköy'ün eski isminin 'Hortu' olduğunu tespit etmiştir. Buna rağmen Nasreddin Hoca'nın Sivrihisar'a bağlı küçük bir kasaba olan Hortu'da olduğu araştırmadan yapılmış bir kehanettir. Akşehir orada, göl burada. Bilirsiniz Hocamızın en ünlü eylemi, gölü mayalamaktır. Kente en yakın göl sınırı nerede ? Ortaköy'de. Gölle Akşehir arasındaki mesafe 7 kilometre. Ayrıca hocanın sahip olduğu bahçe de göle yakındır ve babasından kalmıştır. Babası nerelidir Ortaköylüdür. Nasreddin Hocamız Ortaköy'de doğmuş, Akşehir'de yaşamıştır" diye konuştu.

- Konya/ Aksehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nasreddin Hoca'nın Doğum Yeri Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement