Nemrut Dağı Kış Uykusundan Uyandı - Son Dakika
Güncel

Nemrut Dağı Kış Uykusundan Uyandı

Nemrut Dağı Kış Uykusundan Uyandı

– Adıyaman'da, UNESCO'nun korunması gereken 'Dünya Kültür Mirası' listesinde yer alan Nemrut Dağı, 3 aylık kış uykusundan uyandı.

19.04.2011 18:00

Adıyaman'da, UNESCO'nun korunması gereken 'Dünya Kültür Mirası' listesinde yer alan Nemrut Dağı, 3 aylık kış uykusundan uyandı. Kış şartları nedeniyle yolları kapandığı için turist ağırlayamayan dünyanın 8'inci harikası olan Nemrut Dağı'nda 2011 yılı turist sezonu açıldı. Sezon açılışına gelen protokol üyeleri, şiddetli rüzgar nedeniyle Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkamadı. Vali Ramazan Sodan, dağdan inen turistleri ise çiçeklerle karşıladı.

Kahta Kaymakamlığı özel idaresine bağlı iş makineleri tarafından temizlenen Nemrut Dağı'nın karlı yolları araç trafiğine açıldı. Daha önceki yıllarda yoğun kar yağışı nedeniyle 5- 8 ay arasında kapalı kalan Nemrut Dağı yolu, bu yıl kar yağışının az olması nedeniyle zirvede turizm sezonu erken açıldı. Yolların açılmasıyla birlikte 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykelleri görmek için yerli ve yabancı turistlerin gelmeye başladığını dile getiren Adıyaman Valisi Ramazan Sodan şöyle konuştu:

"Adıyaman'da Commagene Uygarlığına ait çok güzel ve eşsiz tarihi eserler bulunmaktadır. Bu tarihi eserleri herkesin görmesini arzu ediyoruz. Nemruttaki eserler gerçekten şaheser. Nitekim UNESCO tarafından Dünyanın 8'inci harikası ve dünya kültür mirası olarak ilan edilmiştir. Bunun yanında Nemrut Dağı'ndaki eserlerin yanı sıra Arsemia, Cendere Köprüsü ve Eski Kahta Kalesi o döneme ait çok güzel tarihi eserler. Biz yerli ve yabancı turistlerin burayı gelip görmelerini arzu ediyoruz. Herkesin Adıyaman'daki tarihi eserleri görerek ziyaret etmelerini diliyoruz. Ben hepimize sezonumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Bizler de Nemrut Dağının zirvesine çıkmak için geldik ancak hava çok soğuk ve rüzgarlı diye çıkamadık. "

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, şiddetli rüzgar nedeniyle beraberindeki Kahta Kaymakamı Coşkun Açık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekici'yle beraber Nemrut Dağı'nın zirvesine çıkamayınca bir kulübeye sığındı. - Adıyaman/ Kahta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nemrut Dağı Kış Uykusundan Uyandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement