Nilgün Doğan: Bir Gün, Kendileri De Burada Yargılanacak - Son Dakika
Güncel

Nilgün Doğan: Bir Gün, Kendileri De Burada Yargılanacak

Nilgün Doğan: Bir Gün, Kendileri De Burada Yargılanacak

Aralarında Balyoz davasından tutuklu bulunan subay eşlerinin oluşturduğu "Vardiya Bizde Platformu" ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir grup, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istedi.

25.09.2011 15:51

Beşiktaş'ta toplanan aralarında Balyoz davasından tutuklu bulunan subay eşlerinin oluşturduğu "Vardiya Bizde Platformu" ve bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan bir grup, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını istedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önüne kadar yürüyen grupta bulunan Balyoz davasından tutuklu emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, "Bu mahkemeleri kuranlar, bir gün kendileri de burada yargılanacaklar"dedi.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını isteyen Vardiya Bizde Platformu, İşçi Partisi, TGB, ADD, 68'liler Birliği Vakfı, Tüm Öğretim Elemanları Derneği ve Onuncu Köy Derneği'nden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, saat 13.00 sıralarında Beşiktaş Meydanı'nda toplandı.

Grup, "Özel görevli mahkemeler kaldırılsın. Yurtseverler serbest bırakılsın", "Kahrolsun AKP diktatörlüğü", "Özgür basın, özgür Türkiye" pankart ve dövizleri açarak Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önüne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca "Özel yetkili mahkemeler kaldırılsın", "Fethullahçı çete dağıtılacak" sloganları atan göstericilere, bazı sürücüler de korna çalarak destek verdi.

Hakim ve savcıların giriş yaptığı cadde üzerindeki protokol kapısı önüne yürümek isteyen grubun önü polis tarafından kesildi. Bunun üzerine emniyet yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından grup, daha sonra adliyenin tutuklular ve yakınlarının içeri alındığı kapı önüne yürüdü.

Burada bir konuşma yapan Balyoz davasından tutuklu emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, Atatürk ile hesaplaşmak isteyen bir zihniyetin ülkede hakim olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizim elimizde bombamız, silahımız, patlayıcımız ve gazımız yok. Bu kadar polisi buraya yığmalarının anlamı ne. Bu emirleri kimden alıyorlar, bizden niçin bu kadar korkuyorlar. Bugün ülkede Atatürk'ün ilkelerini ders kitaplarından çıkartmak isteyen bir zihniyet hakim.

Bu zihniyet bizim önümüze barikat kuran ve özel yetkili mahkemeleri açan zihniyet. Ancak biz en son aydın dışarı çıkana kadar bu yolları aşındırmaya devam edeceğiz. Gerçeklerin üstünü örtemeyecekler. Bu mahkemeleri kuranlar bir gün kendileri de burada yargılanacaklar."

İşçi Partisi Beşiktaş İlçe Başkanı Ensar Erenoğlu da bu ülkede mili devlet kurulduğu zaman bu mahkemeleri ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Bu arada, basın açıklamasının ardından aralarında Nilgün Doğan'ın da bulunduğu bir grupla, bir emniyet yeklisi arasında alınan güvenlik önlemiyle ilgili sözlü tartışma çıktı.

Polislerden savcılığın kararını yazılı olarak isteyen Doğan'a emrin sözlü olduğu ifade edildi. Doğan, savcılığın kararının hukuka aykırı olduğunu devletin böyle bir yasak getirirken yazılı belge göstermek zorunda olduğunu söyledi.

İstanbul/ Besiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nilgün Doğan: Bir Gün, Kendileri De Burada Yargılanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement