Of'ta Atatürk Büstlerine Çirkin Saldırı - Son Dakika
Güncel

Of'ta Atatürk Büstlerine Çirkin Saldırı

Of\'ta Atatürk Büstlerine Çirkin Saldırı

TRABZON'un Of İlçesi'nde bazı okulların ve Halk Eğitim Merkezi'nin bahçelerindeki Atatürk büstleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin sprey boyayla çirkin saldırısına uğradı.

29.10.2016 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON'un Of İlçesi'nde bazı okulların ve Halk Eğitim Merkezi'nin bahçelerindeki Atatürk büstleri, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin sprey boyayla çirkin saldırısına uğradı. Bazılarının altına hakaret içerikli yazılar yazıldı. CHP'liler, düzenledikleri yürüyüşle, boyalı saldırıları protesto etti.

Olay dün gece meydana geldi. İlçe merkezindeki İsmail Yıldırım İlkokulu, Şehit Ahmet Türkan Çok Programlı Anadolu Lisesi, Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu, 28 Şubat İlkokulu, Of Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Of Halk Eğitim Merkezi'nin bahçelerinde bulunan Atatürk büstleri, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce sprey boyayla çizildi. Altlarına hakaret ve küfür içerikli yazılar yazıldı. Büstlerin arkalarındaki binaların duvarlarına da yine bazı sloganlar yazıldığı görüldü.

1 KİŞİ ARANIYOR

Okulların güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, çirkin saldırıyı yaptığını belirledikleri yüzü maskeli ve sırt çantası olan bir kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Olay sonrasında yazı yazılan okul duvarları ve boyayla kirletilen Atatürk büstleri temizlenerek eski haline getirildi.

CHP'LİLERDEN TEPKİ EYLEMİ

Olay sonrasında ilçeye gelen CHP Trabzon ve Of teşkilatlarının üyeleri biraraya gelerek, açıklama yaptı, tepkilerini dile getirdi. CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Dün gece ismi, cismi belli olmayan bir vatan haini ve Cumhuriyet düşmanı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçemizdeki büstlerine hakarette bulunup, boya ile çarpı işaretleri koymuştur. Bunu şiddetle kınıyoruz. Yetkililerden isteğimiz bir an önce bu zanlının yakalanmasıdır" dedi.

BU NOKTAYA NASIL GELDİĞİMİZ İRDELENMELİ

CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör ise saldırının 29 Ekim tarihinde yapılmasının düşündürücü olduğunu belirterek, "Bu kişiler mutlaka yakalanacaktır. Ancak bu noktaya nasıl geldiğimizin de iyice irdelenmesi gerekir. İçişleri Bakanı'nın baba ocağında böyle bir olayın oluşu da dikkate değerdir" diye konuştu.

CHP Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz de olayın provokasyon olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bu olayı bu yörede yaşayanlara, Karadeniz'e mal etme gibi bir takım arayışları içerisinde olabilirler. Ancak bu olay münferiden bir provokasyondur. İçişleri Bakanı'nın memleketi olan bir ilçede böyle bir olayın yaşanması düşündürücüdür. Sayın Bakan bu olaya hemen el koymalı. Bizler takipçisi olacağız. FETÖ saldırısı neyse bu saldırı da aynı şeydir. Hiçbir farkı yoktur. FETÖ ile mücadele eden siyasi irade bu saldırıyla da mücadele etmek zorundadır."

Açıklamaların ardından CHP'liler, ellerinde Türk bayraklarıyla saldırının gerçekleştiği okullardan Ali Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu'na kadar yürüdü. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türkiye laiktir laik kalacak' sloganları atan kalabalık, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Atatürk büstüne parti çelengi bıraktı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği, Of İlçesinde yaşanan çirkin olay sonrasında açıklama yaptı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Of İlçesinde bazı eğitim kurumlarımızdaki Atatürk büstlerine ve bahçe duvarlarına yazı yazma olayı gerçekleştirilmiştir. Provokasyon amaçlı bu menfur olayı gerçekleştiren fail ya da faillerin tespiti ve yakalanması ile ilgili adli ve idari işlemler titizlikle yürütülmektedir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımıza ve milletçe sevincimize gölge düşürmeye çalışanlar asla başarılı olamayacaklardır."

- Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Of'ta Atatürk Büstlerine Çirkin Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement