Ömer Çam Hoca'yı Anma Programı - Son Dakika
Güncel

Ömer Çam Hoca'yı Anma Programı

Ömer Çam Hoca\'yı Anma Programı

Vefatının 9. Yılında "Sefahat Hafızı" Ömer Çam'ı özel bir program ile anıyoruz.

10.12.2011 08:29

Hayatı boyunca sayısız talebe yetiştiren Hocaların Hocası Ömer Çam Hoca, İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin'in de katılacağı programda anılacak.

Sultanbeyli Belediyesi'nin düzenleyeceği, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Mahmut Çamdibi ve Yavuz Bülent Bakiler'in konuşmacı olarak katılacağı bu özel programa teşriflerinizi bekleriz.

Ömer Çam'ın Hayatı…

1923 yılında Akkuş'un Akpınar (Kuzköy) Kasabası'nda doğdu. İlköğrenimini Ünye'de tamamladıktan sonra Sivas Muallim Mektebi'ni ve Sivas Lisesi'ni bitirerek çok sevdiği öğretmenlik mesleğine başladı.

Türk Millî Eğitim Sistemi'nin her kademesinde görev yaptı. Bu arada Gazi Pedagoji ve Edebiyat Bölümlerinden başarıyla mezun oldu. İlkokul Öğretmenliğinden, Ortaokul ve Lise Öğretmenliğine kadar her aşamada özveriyle çalıştı.

Perşembe Muallim Mektebi, Samsun Kız Eğitim Enstitüsü, İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü ve Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi olmak üzere yükseköğrenimde de yıllarca çalıştı.

Sayısız makale ve şiirleri mevcut olan Ömer ÇAM Hoca Millî Eğitim Müdürlüğü, Lise Müdürlüğü ve İslâm Enstitüsü Müdürlüğü gibi idarî vazifelerde bulundu. Ünye'de kurduğu Özel Lise'nin bir yıl sonra resmî lise hüviyetini alması Ünye ve yöresi için önemli bir hizmet olarak unutulmayacak.

Edebiyata merakı, hitabetteki ustalığı ve hâfızasındaki binlerce şiir ile tüm hayatı boyunca son âna kadar büyük hayranlık ve takdir kazandı. Heyecanı, inancı, özverisi, vefası ve öğretmenlik sevgisi binlerce, on binlerce öğrencisini ona unutulmaz bir sevgi ve saygı ile bağlamıştır.

Onlarca, binlerce öğrencisi arasında profesörler, valiler, milletvekilleri, bakanlar yer alıyor. Tüm öğrencilerinin hepsi istisnasız Ömer ÇAM Hoca'yı her zaman yüreklerinde ve zihinlerinde yaşatmışlar ve O'na unvanların en büyüğünü 'HOCALARIN HOCASI'nı lâyık görmüşlerdir.

Program: Ömer Çam Hoca'yı Anma

Tarih: 11 Aralık 2011 Pazar

Saat: 14.00

Yer: Sultanbeyli Kültür Merkezi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömer Çam Hoca'yı Anma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement