Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret eden Bakan Ergin, Hristiyanların Noel Bayramını kutladı - - Son Dakika
Güncel

Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret eden Bakan Ergin, Hristiyanların Noel Bayramını kutladı -

Ortodoks Kilisesi\'ni ziyaret eden Bakan Ergin, Hristiyanların Noel Bayramını kutladı -

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay'da Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı'nı kutladı.

25.12.2013 14:31

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Hatay'da Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret ederek, Hristiyan vatandaşların Noel Bayramı'nı kutladı.

Bakan Ergin, ziyarette yaptığı konuşmada, 2014'ün bu yıldan daha güzel geçmesi dileğinde bulunarak, yeni yılın barışa, kardeşliğe, insanlığın mutluluğuna daha güzel müjdeler vermesini diledi.

Hatay'daki güzelliklerin her geçen gün artarak devam edeceğine inandığını dile getiren Ergin, "Aramızdaki kadim zamandan beri devam eden komşuluk, hemşehri, kardeşlik ve aynı insanlık ailesinin mensubu olma bilincinin güçlenerek yarınlara taşınmasını yüce mevladan temenni ediyorum" dedi.

Ergin, yaklaşık 8 ay önce kaçırılan Halep ve İskenderun Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Azize Tekla manastırından 20 gün önce kaçırılan 13 rahibe ve üç öğrenciyle ilgili, "Kaçırılan din adamlarının bir an önce kılına zarar gelmeksizin kurtarılması için yakından temas içerisindeyiz, irtibat halindeyiz. İnşallah sizleri sevindirecek, mutluluğunuzu artıracak dolayısıyla bizi de mutlu edecek güzel haberleri verebilmenin gayreti içerisinde olduğumu ifade ediyorum" diye konuştu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de Hatay'ın, insanlığın adeta ortak hafızasına sahip kent olduğunu vurgulayarak, kadim medeniyetleri bünyesinde hala yaşatmaya devam ettiğini belirtti.

Bayramların kalpleri yumuşattığını, sevgi kanallarını açtığını ifade eden Lekesiz, bu günün küskünlükleri, kırgınlıkları gidermeye, barış ve kardeşlik ikliminin daha da güçlenmesine vesile olmasını diledi.

Antakya Ortodoks Kilisesi Cemaat Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ise savaş ve şiddetin bitmediği dünyada, insanlığın en temel haklarının başında yaşam hakkı geldiğini söyledi.

İnsanlığın, barış ve huzur içerisinde yaşamayı arzuladığına işaret eden Hurigil, Suriye'de yaşanan insanlık dramının, masum insanların öldürülmesinin herkesi derinden üzdüğünü kaydetti.

Pavlus Yazıcı'nın 8 ay önce Suriye'de kaçırıldığını, 20 gün önce de Ma'lula bölgesinde Azize Tekla manastırında kaçırılan 13 rahibe ve üç öğrenciden haber alınamadığını belirten Hurigil, "Tek amaçları Allah'a ibadet etmek olan din adamlarının kaçırılmasının hiçbir dinde, inanç kültüründe yeri yok. Dinler arası diyaloğa, barış ve kardeşlik iklimine büyük darbe mahiyetinde olan bu menfur olayların aydınlanması ve çözümü için tek güvencemiz Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir devlettir. Devletimizden bu konuda yardım ve anlayış bekliyoruz" dedi.

Etkinliğe, Garnizon Komutanı Albay Hasan Polat, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu, Antakya Katolik Kilisesi Pederi Domonico Bertogli, Antakya Protestan Kilisesi Pederi Yakup Chang, Alevi cemaat önderlerinden Nasrettin Eskiocak ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve H vatandaşlar katıldı.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Yayınlayan: Mustafa Yıldız

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret eden Bakan Ergin, Hristiyanların Noel Bayramını kutladı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement