Ovacık'ta Kar Esareti ve Kayak Keyfi - Son Dakika
Güncel

Ovacık'ta Kar Esareti ve Kayak Keyfi

Ovacık\'ta Kar Esareti ve Kayak Keyfi

Tunceli'nin Ovacık İlçe merkezinde yer yer 2 metreye varan kar kalınlığı nedeniyle, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı.

22.01.2012 15:48

Tunceli'nin Ovacık İlçe merkezinde yer yer 2 metreye varan kar kalınlığı nedeniyle, vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Tunceli merkez ve 7 ilçesine bağlı yaklaşık 200 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapınırken, 60 köye de elektirik verilemiyor. Bir tarafta kar esareti yaşanırken, diğer tarafta da bölgenin en iyi kayak pisti olarak bilinen Keltepe'deki tesislere hafta sonu akın eden kayakseverler, kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Türkiye'nin kar yağışının en fazla olduğu yerleşim merkezlerinin başında gelen ve kış mevsiminin yaklaşık 6 ay sürdüğü Ovacık İlçesi'nde, aşırı yağışlardan dolayı kar esareti, ilçe yakınlarındaki Keltepe Kayak Merkezi'inde ise kayak keyfi bir arada yaşanıyor.

Kandolar Mahallesi'nde TOKİ konutlarının tamamı kara gömülürken bu evlerin sadece çatı katları ile bacaları karlar arasında görünebiliyor. Pulur Mahallesi'nde ise kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaşması nedeniyle vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Evlerin üzerinde biriken karlar belli aralıklarla temizlenirken, bazı evlerin üzerinde birbuçuk metreyi aşan karlar vatandaşlar tarafından kürekler ile bir günde ancak temizlenebiliyor.

Ovacık İlçe merkezinde bu esaret yaşanırken, ilçe merkezinin hemen karşısında yer alan Keltepe bölgesindeki kayak pistinde ise kayak keyfi yaşanıyor. Ovacıklılar kış aylarında kayak yaparak kışı esareti atlatmaya ve unutmaya çalışıyor.

Bölgenin en iyi kayak pisti olarak kabul edilen Ovacık Kayak Pisti'ne gidenler arasında bulunan Tunceli Valisi Mustafa taşkesen, her hafta merkeze gelerek kayak yapmanın keyifini yaşıyor. Vali Taşkesen ile Ovacık İlçe Kaymakamı Ahmet Türköz, hafta sonunu Keltepe Kayak Merkezi'nde kayarak yaparak geçirdi.

Yakın zamanda Ovacık Kayak Pisti'nin yapılması için proje hazırlığına başladıklarını belirten Vali Taşkesen, Ülkemizin her bir köşesinin kendine özgü özellikleri var. Tuncelimiz de Anadolu'nun kayıp bir incisi konumunda. Şu an bu kayıp inciyi gün yüzüne çıkarmak için birtakım etkinliklerimiz oldu. Kayakta bu etkinliklerden biridir sadece. Tunceli'de her mevsimde çok farklı güzellikleri yaşamak mümkün. Yaz aylarında Pülümür ve Munzur Çayları'nın kenarındaki plajlar dolup taşıyor. Bu plajların ünü Türkiye'ye yayılmış durumda. Yine Türkiye'nin en iyi rafting parkuru Munzur Vadisi'nden geçen Munzur Çayı üzerinde yer alıyor ve yaz aylarında buralarda bolca rafting yapıyoruz. Temmuz ayında Pertek'te Keban baraj gölü üzerinde, dünya Ofshore yarışmalarının bir ayağı yapıldı ve birçok basın kuruluşunda yer aldı. Yine yaz ve kış aylarında yapılan dağ sporları ve inanç turizmi, ilimizin belli başlı turizm ilgi alanı içinde yer alıyor. İlimiz, bölgede önemli bir turizm merkezi olmaya aday durumdadır. Terör nedeniyle henüz bu saklı inci gün yüzüne çıkmadı ama gayretlerimiz ve çabalarımız bu inciyi gün yüzüne çıkarıp tanıtmayı hedefliyoruz. Ovacık kayak pisti Türkiye'nin en iyi kayak pistlerinden biri, Uludağ, Kartalkaya ile yarışır durumda. Ama tesis anlamında şu ana kadar bir yatırım yapılmamış. Ovacık'a çok iyi bir kayak tesisi kuracağız, bunun projesine başladık dedi.

Bu arada Elazığ ve çevresined yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile Karakoçan, Kovancılar, Sivrice, Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Sivrice, Palu ve Maden İlçeleri'ne bağlı 250 köy ve belde yollarının kapalı olduğu öğrenildi. Kar yağışı ve devam eden fırtına ile tipi nedeniyle yol açma çalışmalarının yapılamadığı öğrenildi.

METEOROLOJİDEN KAR UYARISI

Diyarbakır kent merkezinde bugün sabah saatleri ile kar yağışının bekelndiğini anlatan meteroloji yetkilileri, Diyarbakır'da kar yağışı bekleniyordu zaten ve oldu. Sabah saatlerinde etkili olmasını ve saat 17.00'a kadar belli aralıklarla devam etmesini bekliyoruz. Diyarbakır'da akşam saatlerinde parçalı bulutlu hava seyredecek. Yarın sabah saatlerinden öğlene kadar kar yağmasını bekliyoruz. Yarın akşam hava açılacak basınç yükselmesiyle birlikte kent merkezinde sis olması bekleniyor. Ayrıca buzlanma ve don olayları bekleniyor. Elazığ ve Tunceli yöresinde ise kar yağışlarının daha kuvvetli olarak devam etmesini bekliyoruz. Elazığ ve Tunceli'de hava sıcaklığı düşecek ve don olayı yaşanacak öte yandan bu illerimizde kar yağışı gün boyu devam edecek ve Pazartesi günü de devam edecek. Bölgede Salı günü kar yağışı duracak, havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Ancak Çarşamba günü, bölge genelinde yine kar yağışı başlayacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ovacık'ta Kar Esareti ve Kayak Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement