Özcan Purçu: "Depremzedeler Otellerden Çıkartılıyor, Gittikleri İllerde Yüksek Kira Fiyatlarıyla Karşılaşıyor" - Son Dakika
Güncel

Özcan Purçu: "Depremzedeler Otellerden Çıkartılıyor, Gittikleri İllerde Yüksek Kira Fiyatlarıyla Karşılaşıyor"

Özcan Purçu: "Depremzedeler Otellerden Çıkartılıyor, Gittikleri İllerde Yüksek Kira Fiyatlarıyla Karşılaşıyor"

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yaklaşan turizm sezonu nedeniyle depremzedelerin otellerden çıkartıldığını, gittikleri illerde yüksek kira fiyatlarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a “Bakanlığınız tarafından bugün itibarıyla tespit edilen fahiş kira artış ilan sayısı kaçtır? Bakanlığınız tarafından bugün itibarıyla tespit edilen fahiş satılık ev ilan sayısı kaçtır? Tespit edilen bu fahiş fiyatlı satılık ve kiralık ev ilanları için nasıl bir cezai müeyyide uygulanmaktadır” diye sordu.

03.04.2023 14:05  Güncelleme: 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yaklaşan turizm sezonu nedeniyle depremzedelerin otellerden çıkartıldığını, gittikleri illerde yüksek kira fiyatlarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a "Bakanlığınız tarafından bugün itibarıyla tespit edilen fahiş kira artış ilan sayısı kaçtır? Bakanlığınız tarafından bugün itibarıyla tespit edilen fahiş satılık ev ilan sayısı kaçtır? Tespit edilen bu fahiş fiyatlı satılık ve kiralık ev ilanları için nasıl bir cezai müeyyide uygulanmaktadır" diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, depremzedelerin barınma sorununu TBMM gündemine taşıdı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Purçu, 10 depremzededen 8'inin barınma sorunu yaşadığını, evleri yıkılan depremzedelerin gittikleri illerde yüksek kira fiyatlarıyla karşı karşıya kaldıklarını belirttti. Purçu, şunları kaydetti:

"EV SAHİPLERİ TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ İSTİYOR"

"Diğer taraftan pek çok ev sahibi, depremzedelere 'kirayı düzgün ödeyemeyecek' kaygısı ile ev kiralamamaktadır. Yine gelen bilgiler doğrultusunda ise ev kiralamak isteyenlere zorla tahliye taahhütnamesi imzalatılmaya çalışılmakta, aksi halde ev kiraya verilmemektedir.

"BAKAN BOZDAĞ'IN 'KİRA ARTIŞLARININ YÜZDE 25'İ GEÇEMEYECEĞİ' SÖYLEMİ HAVADA KALMIŞTIR"

Halihazırda otellerde geçici olarak konaklayan depremzedeler ise turizm döneminin yaklaşması nedeniyle otellerden çıkartılmaya başlanmakta ve kendi kaderlerine terk edilmektedir. Sadece Adalet Bakanı Sayın Bozdağ'ın "kira artışlarının 1 Temmuz 2023 yılına kadar yüzde 25'i geçemeyeceği "söylemi ne yazık ki güncel durumda havada kalmıştır. Mecliste yeni geçirilen ve 1 Eylül 2023'te yürürlüğe girecek olan arabuluculuk sisteminin de şu an mağduriyet yaşayanlara bir çözüm getirmeyeceği aşikardır."

BAKAN KURUM'A: "FAHİŞ KİRA ARTIŞ İLAN SAYISI KAÇTIR?"

Purçu, Kurum'a şu soruları yöneltti:

"Bakanlığınız tarafından bugün itibariyle tespit edilen fahiş kira artış ilan sayısı kaçtır? Bakanlığınız tarafından bugün itibariyle tespit edilen fahiş satılık ev ilan sayısı kaçtır? Tespit edilen bu fahiş fiyatlı satılık ve kiralık ev ilanları için nasıl bir cezai müeyyide uygulanmaktadır? Tespit edilen fahiş fiyatlı ilanların kaçına işlem yapılmış ve toplamda ne kadar bir ceza kesilmiştir? Fahiş fiyatlı ilanların önüne geçmek için Bakanlığınız tarafından alınan ya da alınması planlanan önleyici tedbirler nelerdir? Özellikle depremzedelerin barınma krizini çözmek adına Bakanlığınız tarafından alınan ya da alınacak olan tedbirler nelerdir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özcan Purçu: 'Depremzedeler Otellerden Çıkartılıyor, Gittikleri İllerde Yüksek Kira Fiyatlarıyla Karşılaşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement