Özel, Komutayı 10 Gün Önce Orgeneral Akar'a Devrediyor - Son Dakika
Güncel

Özel, Komutayı 10 Gün Önce Orgeneral Akar'a Devrediyor

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Hulusi Akar’a 10 gün öncesinden teslim edecek.

18.08.2015 07:34  Güncelleme: 07:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

4 yıldır Genelkurmay Başkanlığ yapan Orgeneral Necdet Özel, bugün görevini Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı görevine 30 Ağustos tarihi itibariyle atanan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'a teslim edecek.

Özel, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki olağanüstü durumlar dışındaki teamüllerin aksine görevini, Akar'a yaklaşık 10 gün öncesinden teslim edecek.

Bu çerçevede Ağıustos ayı Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da, Genelkurmay Başkanı olarak Akar ve ordunun yeni komuta kademesi bulunacak.

ZOR DÖNEMDE YENİLENME

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesi; Ağustos ayının ilk haftasındaki Yüksek Askeri Şura toplantısında alınan kararlarla Türkiye'nin bölgesindeki önemli güvenlik sorunları ile PKK ve IŞİD terörüne karşı mücadelenin yoğunlaştığı bir ortamda önemli ölçüde yenilenmişti.

CUMHURBAŞKANI TÖRENE KATILIYOR

Orduya kumpas olarak değerlendirilen davalar ve Suriye'deki iç savaş ortamının Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir dönemde görev yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bugün görevini devredecek.

Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna bugün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar oturacak. Devir teslim töreni saat 17.30'da Genelkurmay karargahında yapılacak. Devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

BUGÜN GÖREV BİTİYOR

Özel'in görev süresi 30 Ağustos tarihinde sona eriyor. Daha önce genelkurmay başkanları, istifa ve diğer nedenlerle ilgili olağanüstü durumlar dışında Ağustos ayının son günlerinde görevlerini devrediyorlardı. İlker Başbuğ 27 Ağustos, Yaşar Büyükanıt, Hilmi Özkök ve Hüseyin Kıvrıkoğlu 28 Ağustos tarihlerinde görevlerini devretmişlerdi. Orgeneral Özel ise 18 Ağustos'ta görevini devredecek.

YENİ KOMUTA KADEMESİ İLK TOPLANYITA GİRİYOR

Bu nedenle Ağustos ayı MGK toplantısına, ordunun yeni komuta kademesi katılacak. Özel'in, teamüllerin aksine görevini 10 gün öncesinden devretmesi dikkat çekici bulundu.

Özel, Komutayı 10 Gün Önce Orgeneral Akar\'a Devrediyor

Son Dakika Güncel Özel, Komutayı 10 Gün Önce Orgeneral Akar'a Devrediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • ABD AKP PKK çapulcular: Erken tabi kaçacak kaçmazsa çok çekecek biz çektik oda çeksin sürünsün 51 13 Yanıtla
  • sd: yaw özel sen hala ordamısın yaw hala gidemedinmi 32 8 Yanıtla
  • İHL Lİ ASİ MÜDÜR: Böyle bir komutan müsveddesi görülmedi Türk Tarihinde.Arkadaşlarını satan Türk Askeri olamaz. 16 8 Yanıtla
  • Cumali: Biraz daha kalsaydın gitmeseydin biz şimdi ne yaparız sensiz 14 4 Yanıtla
  • alper özgür: suudi kralı geberdiğinde 3 günlük yas ilan eden kim? peki mısırdaki darbenin finansorü suud kralıysa MURSİyi savunan kim? israile kızan kim? gazzeyi bombalayan jetlerin petrolunu kim temin ediyordu? 13 4 Yanıtla
  • kelkit döneri adana kebabı: tarihin karanlık dehlizlerinde boş beleş bir komutan dıye anılacaksın 11 6 Yanıtla
  • alper özgür: sıkıldı artık.zülüm yapmaktan. 6 8 Yanıtla
  • Destiny: Defolsun 4 10 Yanıtla
  • Zulfu Yuksel: Gelen , gideni aratir der ler yaaa ..!.. O lafi soyleyen bile , su durumu gorse , sasar , kalir ..!.. Bunu aratacak var mi ki , huh eger varsa " Allah yardimci miz olsun ..!".. Eyvah ki , eyvah ..! 5 8 Yanıtla
    Zulfu Yuksel: Niye olumsuz ..?.. Cok mu iyi bir komutandi ..?.. Ha keza gelecek olan kayserili , Amerikan odullu , tek gozu tembel ..!., ararsin , bunu da ararsin ..!.. BOP cuyuz hep beraber ..!.. Kafamiza cuval da gecir amerika ..!.. Gemilerde vatandasimizi vur israil ..!.. Ac kopek yunanistan , al adalari da al , kibris I da verelimmi ..?.. Hava kuvvetlerinin bahcesinde bayrak insin ..!.. Tegmene , hadep milletvekili posta koysun , ocalan li meclis acilislarimiz hayirli olsun ..!.. Yeyin siz , yeyin Kanada dan Barzaniye inen mercimegi yeyin , zihniniz acilsin ..!.. 3 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement