Papa Franciscus'un Arnavutluk Ziyaretine Doğru - Son Dakika
Güncel

Papa Franciscus'un Arnavutluk Ziyaretine Doğru

Papa'nın 21 Eylül'de Arnavutluk'a yapacağı ziyaret öncesinde başkent Tiran'daki hazırlıklarda son aşamaya gelindi Kentin dört bir yanı Arnavutluk ve Vatikan bayraklarıyla donatıldı.

17.09.2014 13:31

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un 21 Eylül'de Arnavutluk'a yapacağı ziyaret öncesinde, başkent Tiran'daki hazırlıklarda son aşamaya gelindi.

Tiran'da özellikle Papa'nın yöneteceği ayinin yapılacağı Rahibe Teresa Meydanı'nda hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Papa'nın ayini yöneteceği kürsünün yapımına başlandı.

Öte yandan, Tiran'ın dört bir yanı Arnavutluk ve Vatikan bayraklarıyla donatıldı.

Arnavutluk ziyareti kapsamında pazar günü Tiran'a gelecek Papa Franciscus, Rinas Havalimanı'nda Başbakan Edi Rama tarafından karşılanacak. Cumhurbaşkanlığına geçerek burada Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ile bir araya gelecek Papa Franciscus, görüşmenin ardından Rahibe Teresa Meydanı'nda halka açık yapılacak ayini yönetecek.

Papa, ayinin ardından önce ülkedeki Katolik din adamları, ardından diğer dinlerin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Arnavutluk'u daha önce de Papa II. Ioannes Paulus ziyaret etmişti. Papa II. Paulus'un 25 Nisan 1993 tarihinde düzenlediği ziyaretin ardından, Papa Franciscus bu ülkeyi ziyaret eden ikinci papa olacak. - Tiran

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Papa Franciscus'un Arnavutluk Ziyaretine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement