Papa: Sultanahmet'teki O Muhteşemlikleri Görünce Dua Etmek İstedim - Son Dakika
Güncel

Papa: Sultanahmet'teki O Muhteşemlikleri Görünce Dua Etmek İstedim

Papa: Sultanahmet\'teki O Muhteşemlikleri Görünce Dua Etmek İstedim

Papa Francesco, İtalya'ya dönüş yolunda yaptığı açıklamada, Sultanahmet'teki o muhteşemlikleri görünce dua etmek istediğini söyledi.

30.11.2014 22:01  Güncelleme: 07:57

Türkiye'ye üç günlük bir ziyaret gerçekleştiren Papa Francesco, İtalya yolunda flaş açıklamalar yaptı. Papa Francesco, Sultanahmet Camii'nde yaptığı dua ile ilgili olarak da "Sultanahmet Camii'ne ben turist olarak geldim diyemezdim. Oradaki o muhteşemlikleri gördüm. Müftü de çok iyi açıklıyordu orada neler olduğunu. Kur'an'dan pasajlar okudu, Meryem Ana'dan bahsetti. O muhteşemlikleri görünce dua etmek istedim. Müftüye dua edelim dedim. O da tamam dedi" ifadelerini kullandı.

"BARIŞ İÇİN DUA ETTİM"

Papa duasının içeriğiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Türkiye için, barış için, Müftü için, herkes için ve tabii benim için dua ettim, çünkü buna ihtiyacım var. Ancak özellikle barış için dua ettim. 'Tanrım savaşları bitir dedim' Kısaca çok samimi bir dua anı yaşadım."

DİNLERARASI DİYALOG SOHBETİ

Dinlerarası diyalog konusunda en güzel sohbeti Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve onun ekibiyle yaptığını söyleyen Papa, "Kısa süre önce Türkiye'nin yeni Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı bana güven mektubunu sunmaya geldiğinde karşımda harikulade bir adam buldum. Dini derinliği olan bir adam. Diyanet'teki görüşmemde, dinlerarası diyalog konusunda daha kaliteli bir adım atmamız gerektiğini söylediler. Farklı dinlere mensup olan dindarlar arasında bir diyalog olması gerektiğini söylediler. Bu çok güzel bir şey. Bu yüksek kaliteli buluşma beni çok mutlu etti" diye konuştu.

##6731861##

NELER YAŞANMIŞTI?

İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Papa Franciscus'a Sultanahmet Cami'nde, "Namazda en önemli unsur secde olduğu için, secdede doğrudan yere yapılacağından camilerimize ayakkabısız giriyoruz" şeklinde bilgi vermişti. Papa Franciscus ve Rahmi Yaran, daha sonra mihrabın önünde durarak, bir süre sohbet etti. Mihrapla ilgili bilgi veren Yaran, üzerinde Kur'an'dan ayetler olduğunu, bazı bölümlerde de Hz. Meryem ve Hz. İsa'nın anlatıldığını söyledi.

Yaran, mihrabın üzerinde yazılı olan Ali İmran Suresi'nin 37, 38 ve 39. ayetlerini de anlattı.

Mihrabın bir ibadet mekanı olduğunu belirten Yaran, minberle ilgili olarak da Papa Franciscus'u bilgilendirdi. Yaran, Nahl Suresi'nin 90. ayetinin mealini aktardı ve bunun her cuma namazından sonra cemaate okunduğunu söylemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa: Sultanahmet'teki O Muhteşemlikleri Görünce Dua Etmek İstedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Barış: Bir an önce git geldiğinden beri bi kara bulut çöktü bi kasvet var memlekette 4 0 Yanıtla

Advertisement