Paris'te Öldürülen Sakine Cansız, Tunceli'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Paris'te Öldürülen Sakine Cansız, Tunceli'de Anıldı

Paris\'te Öldürülen Sakine Cansız, Tunceli\'de Anıldı

Fransa'nın Paris kentinde 2 yıl önce öldürülen Sakine Cansız, memleketi Tunceli'de anıldı.

09.01.2015 17:46  Güncelleme: 18:00

Fransa'nın Paris kentinde 2 yıl önce öldürülen Sakine Cansız, memleketi Tunceli'de anıldı. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Paris'te 12 kişinin öldürüldüğü saldırıya dikkat çekerek, "Sakine'lerin katliamına yol açan komplo eğer aydınlatılırsa, Paris katliam kenti olarak anılmaktan da çıkacaktır" dedi.

Paris'te 9 Ocak 2013 günü öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, ölümlerinin yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Tunceli'de toprağa verilen Sakine Cansız'ı anmaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Milletvekili Aysel Tuğluk, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, yardımcısı Nurhayat Altun, Cansız'ın akrabaları ile sivil toplum örgütü üyeleriyle yaklaşık 1500 kişi katıldı. Grup 'Sakine'lerin yolunda Zilan'laşmak' yazılı pankart, PKK flamalarıyla Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü.

KOMPLO AÇIĞA ÇIKARSA PARİS KATLİAM KENTİ OLMAKTAN KURTULACAK

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, komplocuların, Kürt halkının direniş bahçesindeki çiçekleri koparıp tarumar edeceklerini zannettiklerini fakat halkın direniş topraklarının güçlü olduğunu belirterek, "Kopardıklarını sandıkları noktada direnişçilerin yeniden yeşerdiler. Gerçekleştirilen karanlık katliamın başta Türkiye devleti olmak üzere, Fransa devletinin ve karanlık istihbarat güçleri ile girişilen bir saldırıdır Sakine'lere yapılan bu alçakça saldırı. Saldırının üzerinde 2 yıl geçti hala saldırının ardındaki güçler açığa çıkarılmadı. İki gün önce Paris'in göbeğinde 12 basın emekçisi katledildi, bu saldırıyı da nefretle kınıyoruz. Fransa devleti, Avrupa devletleri ve Türkiye devleti ve bütün karanlık güçler bugün gelişen yeni katliamlarında sorumlusudur. Sakine'lerin katliamına yol açan komplo eğer aydınlatılırsa, Paris katliam kenti olarak anılmaktan da çıkacaktır" dedi.

Yüksekdağ IŞİD'in bütün bölge halkını tehdit ettiğini belirterek, "Karanlık cinayetler aydınlatılmadıkça her gün yeni karanlık cinayetler yaşanıyor. Paris'te dün 12 basın emekçisi katledildi, şiddetle nefretle kınıyoruz o olayı, o karanlık cinayetler aydınlatılsaydı bugün bu karanlık cinayetler yaşanmazdı bekli de. IŞİD denen karanlık örgüt bugün bölgede birçok halkı tehdit etmektedir. Öyleki Türkiye ile birlikte bölge ülkelerini hatta dünyayı tehdit eden bir güç haline gelmiştir, bu karanlık örgüt. Bugün bu örgüte karşı Kürt halkı fedakarca ve fedai bir ruhla direniyor. Bugün Kobani'de, Şengal'de Sakine'lerin kadın arkadaşları kahramanca direniyor ve kadının gücünü bütün dünyaya ispatlıyor, bölgede bir kadın devrimi yaşanıyor. Bu tohumu kimler attı? Sakine Cansız'lar ve arkadaşları attı. Bu nedenle Sakine Cansız'ların yani bu üç karanfilin anıları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi. Daha sonra grup Asri Mezarlığa giderek Sakine Cansız'ın mezarına karanfil bırakıp, mum yaktı ve dua etti. - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Paris'te Öldürülen Sakine Cansız, Tunceli'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement